News Flash:

Cand ne vom putea plimba cu vaporasele pe Bega? Ce spun oficialitatile

3 Iunie 2015
1805 Vizualizari | 2 Comentarii
vaporase
Cand vom vedea vaporase pe Bega este greu de estimat, dar Primaria Timisoara a lansat in sfarsit cea de-a doua licitatie pentru achizitionarea ambarcatiunilor, dupa ce la prima licitatie nu s-a prezentat nimeni. A fost nevoie sa treaca aproape jumatate de an pentru reluarea procedurilor. Intre timp a fost marit doar bugetul prevazut pentru aceasta achizitie si a fost extinsa perioada de livrare a vaporaselor.
Reprezentantii Primariei Timisoara si-au propus sa cumpere sapte vaporase care sa fie destinate transportului public pe canalul Bega odata ce se va finaliza reabilitarea malurilor pe bani europeni. O prima licitatie in acest scop a fost organizata la inceputul anului, dar nu a fost inregistrata nicio oferta, asa ca autoritatile locale au decis sa reia procedurile.
Intre timp, la cererea Executivului primariei, consilierii locali au aprobat un buget mai mare pentru achizitia de vaporetto, oficialii municipalitatii ajungand la concluzia ca nu le poate livra nimeni ambarcatiunile dorite la pretul estimat initial. Si asa s-a ajuns la o suma estimata de aproximativ 3 milioane de euro, cu TVA, pentru cele sapte vaporase, scrie tion.ro.
Primarul Nicolae Robu a anuntat, marti, lansarea celei de-a doua licitatii.
„A fost relansata pe SEAP licitatia pentru atribuirea contractului de furnizare a echipamentelor de transport de tip vaporetto. Termenul de depunere a ofertelor a fost fixat la 4 august 2015. Ma mir de ce asa de tarziu, dar nu avem decat sa-l respectam. Au ramas tot sapte, numarul de locuri a ramas acelasi, pentru ca totusi, spun specialistii, nu e deloc mare, toti parametrii au ramas aceiasi pana la urma ca la prima licitatie, numai suma pusa la bataie este mai mare si perioada de livrare a fost extinsa. Suma totala la vaporetto este de 11.130.588 lei fara TVA. Atata este plafonul, intotdeauna in competitie pretul scade”, a explicat Robu.
Edilul s-a declarat convins ca de data aceasta va exista o competitie, precizand ca au fost mai multe firme care s-au interesat de licitatia organizata de primarie pentru vaporetto.
Vaporasele ar trebui sa aiba intre 50 si 70 de locuri si o lungime de pana la 20 de metri.
Daca initial a fost prevazuta o perioada de 4 luni de la data atribuirii contractului pentru livrarea ambarcatiunilor, acum s-a stabilit sa fie maximum 6 luni, dar nu mai tarziu de decembrie 2015, potrivit reprezentantilor municipalitatii. Pana la urma insa.. tot la circa patru luni a ramas, avand in vedere data preconizata pentru finalizarea licitatiei.
Cand vom putea vedea primul vaporas circuland pe Bega? Primarul s-a ferit sa mai faca vreo estimare legata de vreun termen, avand in vedere modul in care decurg licitatiile, afirmand doar ca nadajduieste ca anul acesta…

bega primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006260 (s)