News Flash:

Cum sa te poti trezi dimineata, fara ca acest lucru sa fie o corvoada

1 Iunie 2015
1503 Vizualizari | 1 Comentarii
insomnia
Sunt cativa oameni care sar din pat la ora 6, proaspeti, veseli si gata pentru orice. Dar majoritatea percepem trezitul dimineata ca pe o corvoada. Totusi, nimeni nu este blestemat sa ramana pe veci un somnoros care maltrateaza ceasul desteptator. Exista cateva trucuri care ne pot ajuta sa ne imprietenim si cu „cantatul cocosului“. 

Cum iti poti pacali organismul ca e odihnit dupa o noapte alba Nu lasa caldura sa-ti strice somnul! Trucuri sa te odihnesti bine in n... Regimul de slabit ar trebui sa cuprinda si un program de dormit. Somnu... Ca 

Ca sa devii o persoana matinala, ai mult de munca, nu doar sa te fortezi sa te trezesti o data cu soarele. Oamenii care se trezesc mai devreme sunt mai optimisti si mai activi si chiar mult mai sanatosi si mai putin stresati, decat aceia care se ascund sub paturi si ignora ceasul desteptator.   

Dormi ca un profesionist  

Solutia evidenta pentru a reusi sa te trezesti plin de energie este sa dormi suficient. Atunci cand nu suntem odihniti reactiile noastre sunt mai incete, tensiunea sanguina creste si avem tendinta de a manca mai mult.   

Renunta la dispozitivele electronice! Indeparteaza orice obiect care iti poate aduce aminte de stresul de la munca din dormitor. Si aici ne referim inclusiv la laptopuri, smartphone-uri si chiar si banala geanta cu care iesi din casa. Cel mai bine si cel mai eficient pentru somnul tau este sa nu folosesti niciun dispozitiv cu 45-60 de minute inainte de a te culca. Da, in aceasta categorie intra si televizorul.   

Gaseste pozitia potrivita! Doctorii spun ca dormitul pe spate previne durerile de „sale“ si dormitul pe o parte ajuta la prevenirea arsurilor stomacale. Dormitul pe burta ne ajuta sa nu sforaim, dar poate conduce la dureri de spate si de gat.  

Ai grija la alimentatie! Mancarurile condimentate pot cauza arsuri stomacale si indigestie, ciocolat are cafeina si ne tine activi, iar alcoolul ne face sa mergem la toaleta de mult prea multe ori in cursul noptii. Asadar, cel mai sigur este un ceai cald inainte de somn.   

Apuca-te de citit! Incearca sa-ti obosesti ochii nu cu televizorul, ci cu un roman. Somnul va veni mult mai repede. In cazul in care nu esti pasionat de citit, poate esti de scris. Cateva mici idei notate in jurnal au acelasi efect soporific.   

Fa un dus cald! Cand iesi dintr-un dus fierbinte si intri in temperatura un pic mai scazuta a dormitorului se intampla o mica minune: temperatura corpului va inregistra o usoara scadere, fapt ce declanseaza somnul.  

Si... alege-ti o saltea buna! Daca vrei sa dormi mai bine pentru a te trezi odihnit, trebuie sa ai un somn confortabil.   

Trezeste-te ca un profesionist   

Pentru a deveni o persoana matinala trebuie sa te obisnuiesti sa te trezesti la aceeasi ora in fiecare dimineata (chiar in fiecare dimineata, inclusiv in weekenduri, asta e!). Daca incepi sa te culci si sa te trezesti la aceeasi ora, intr-un final corpul va incepe sa oboseasca si sa se simta energic in jurul acelorasi ore.   

Ia-o usor! Alege o noua ora de trezire si, usor, usor, incearca sa-ti atingi idealul. Vrei sa te trezesti la 8, dar nu poti sa te dai jos din pat pana la 9? Incepe prin a programa ceasul la 8.45 si, la cateva zile, mai taie cate 15 minute pana ajungi la ora dorita.   

Nu fi lenes! Fa putina miscare imediat ce te-ai trezit. Organismul se va simti mult mai energic. Cateva genuflexiuni ar trebui sa fie de-ajuns.   

Dupa ce te-ai trezit, ia-o usor (din nou). Fa un dus, ia micul dejun, citeste ziarul! O rutina matinala te va face sa te trezesti mai usor deoarece totul se va petrece mecanic.   

Lasa butonul de „snooze“ in pace! 

Cu totii avem ceasuri moderne in care acest buton reprezinta demonul diminetilor noastre. Importul occidental in acest caz este malefic. Bipaitul ceasului din 10 in 10 minute intrerupe ciclul somnului si ne poate afecta perceptia. Butonul de intarziere ne poate face sa ne simtim chiar mai obositi decat suntem deja.   

Micul dejun si recompensele activitatilor matinale 

Noile studii au demonstrat ca micul dejun, pe langa ca iti ofera energie, te mai scapa si de bolile de inima. Mai mult, un mic dejun sanatos ne ajuta la mentinerea greutatii ideale.   In timpul micului dejun, uita-te la un serial de comedie, citeste o serie de bancuri sau distreaza-te cu un post de radio cu muzica vesela. Planuieste cate o activitate placuta in fiecare dimineata pentru a-ti fi mult mai usor sa te trezesti. Vei astepta chiar cu nerabdare dimineata.

trezitul dimineata corvoada ia-o usor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006065 (s)