News Flash:

Jean Padureanu ar putea fi eliberat din arest

22 Mai 2015
1518 Vizualizari | 1 Comentarii
Jean Padureanu
Judecatoria Sectorului 4 (JS4), care a dispus in 1 mai eliberarea conditionata a lui Jean Padureanu, decizia fiind contestata, apreciaza in motivarea deciziei ca Padureanu a demonstrat ca isi insuseste scopul preventiv si educativ al pedepsei, asa incat sa poata fi reintegrat in societate.

Judecatorul JS4 noteaza in motivare ca Jean Padureanu a executat o treime din pedeapsa de 1.218 zile iar in perioada detentiei conduita sa a fost corespunzatoare.
"Potrivit caracterizarii atasate la dosar, condamnatul a participat la programe educationale si psihologice desfasurate la nivelul sectiei de detinere, astfel ca se poate considera ca acesta a facut eforturi in sensul indreptarii comportamentului sau. Din punct de vedere al conduitei, petentul nu a fost sanctionat disciplinar pe perioada detentiei si nu a prezentat probleme de adaptare sau relationare. Instanta retine ca, potrivit evaluarii psihologice, petentul este cooperant, accepta dialogul, are o dispozitie predominant apatica si prezinta deteriorare moderata a capacitatii de a invata informatii noi", se arata in motivare.
Judecatorul mai noteaza ca Padureanu a dat dovezi de indreptare prin participarea la activitatile socio-educative "chiar in conditiile in care starea sa de sanatate este una precara".
Totodata, instanta constata ca petentul condamnat nu este cunoscut cu antecedente penale.
In ceea ce priveste neplata despagubirilor civile invocata de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, instanta considera ca acesta nu este un motiv care prin el insusi sa conduca la amanarea liberarii conditionate a petentului. Indeplinirea integrala a obligatiilor civile stabilite prin hotararea de condamnare este una dintre conditiile pe care petentul condamnat trebuie sa le indeplineasca potrivit Codului penal in vigoare pentru a fi liberat conditionat, insa nu si potrivit Codului penal din 1969, acesta din urma fiind stabilit ca lege penala mai favorabila pentru petent.
"In plus, in acest caz neindeplinirea obligatiilor civile nu este o expresie a relei-credinte a condamnatului si nu poate echivala cu lipsa dovezilor temeinice de indreptare, ci a fost determinata de lipsa resurselor financiare ale acestuia care sa permita plata", se spune in motivare.
Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor a reclamat ca Padureanu nu a achitat cheltuieli de judecata in cuantum de 65.000 lei, despagubiri in cuantum de 328.440 lei si accesoriile, ANAF incepand executarea silita.
Avocatul sau a depus la dosar copie dupa taloanele de pensie ale clientului sau, care are o pensie de 2.448 de lei, impozitata cu 317 lei, iar din luna august 2014, ca urmare a masurilor dispuse de ANAF, s-a infiintat poprire pentru suma de 711 lei/luna. Mai mult, din luna octombrie 2014, suma retinuta, poprirea - in cuantum de 1.061 de lei, la care se adauga impozitul, ajunge la 1.400 - 1.500 de lei, de unde rezulta ca pensia sa efectiva este de 1.000 de lei, noteaza instanta, aratand ca Padureanu nu are alte bunuri, singura locuinta pe care o avea fiind sechestrata urmare a dispozitiilor instantei.
Mediafax.ro

padureanu judecatorul js4
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004936 (s)