News Flash:

5 modalitati simple si eficiente prin care sa arati si sa te simti mai bine

21 Mai 2015
1576 Vizualizari | 1 Comentarii
Nu este nevoie sa adopti o dieta stricta sau sa renunti la anumite obiceiuripentru  a te dedica unui stil de viata sanatos. Important este sa elaborezi un plan care sa se ti se potriveasca si sa respecti cateva reguli simple:

1. Mananca cereale integrale

Cercetarile realizate la Loughborough University au descoperit ca atunci cand, la micul dejun sau la masa de pranz, sportivii consumau carbohidrati cu indice glicemic mic nu numai ca aveau o rezistenta mai mare, dar ei ardeau mai multe calorii si in restul zilei, nu numai cand faceau exercitii. Iata de ce ar trebuie sa optati pentru fulgi de ovaz, cartofi dulci, paine integrala si orez brun.

2.  Fa miscare seara

Poate ca isi place sa faci yoga dimineata sau sa iesi la jogging odata cu ivirea zorilor, insa ar fi bine sa depui cel mai mult efort seara. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Mississippi care au descoperit ca efortul fizic depus dupa ora 18:00 duce la o mai buna dezvoltare a mesei musculare si la o depunere mai scazuta a grasimii.

3. Stai drept

Este este foarte important sa stai drept si sa isi pastrezi postura corecta in timpul exercitiilor. Un studiu recent a scos la iveala faptul ca atunci cand ne aplecam avem nevoie de 28 mai mult oxigen. Cu alte cuvinte, ne petrecem mai mult timp gafaind decat facand exercitii.

4. Bea ceai

Mai exact, bea 4 cani de ceai negru pe zi. De ce? Pentru ca atat stresul mintal, cat si cel fizic elibereaza cortizol in corp, un hormon care diminueaza capacitatea muschilor de a se reface si de a deveni puternici. Din fericire, oamenii de stiinta de la London University College au descoperit ca oamenii care consuma ceai negru si pot reduce la jumatate cantitatea de cortizol eliberata in corp.

5. Odihneste-te

Orele necesare pentru somn variaza de la persoana la persoana, insa statisticile arata ca in general fiecare avem nevoie de 7-8 ore de somn. Sub 6 ore sau peste 9 ore de somn in cazul persoanelor adulte sunt asociate cu dereglarea metabolismului si cu probleme la nivelul inimii. (sursa: doctorulzilei.ro)

dieta obiceiuri 5 odihneste-te
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1380 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006242 (s)