News Flash:

Primarul Nicolae Robu, la ora bilantului dupa doi ani si jumatate de mandat

12 Decembrie 2014
1622 Vizualizari | 1 Comentarii
nicolae robu
Finalul de an este un moment de bilant la Primaria Timisoara. Primarul Nicolae Robu s-a gandit sa isi prezinte realizarile dupa primii 2 ani si jumatate de mandat. A numarat kilometri de strazi asfaltate si de piste pentru biciclete, noile locuri de parcare si arborii nou plantati, ba chiar s-a laudat si cu salcia energetica de la marginea orasului, in locul careia s-au dezvoltat... buruienile. In ceea ce priveste obiectivele majore, cum ar fi largirea pasajelor CF Jiul si Popa Sapca, acestea sunt... tot in studiu.

Edilul-sef al Timisoarei, Nicolae Robu, si-a prezentat principalele realizari, precizand ca sunt „exclusiv obiective finalizate” in primii 2 ani si jumatate de mandat, pe Facebook.
Supranumit si „primarul Facebook”, Robu si-a indemnat fanii sa-i dea „Like” daca apreciaza ce s-a facut sau sa posteze „Dislike” in caz contrar.
Edilul a prezentat de fapt o multime de cifre fara exemple concrete. Printre acestea a enumerat: 110 kilometri de „carosabile reabilitate/ modernizate/ nou realizate” pe 258 de strazi, 56 de kilometri de trotuare reabilitate/ noi pe 145 de strazi, nu mai putin de 3.700 de noi locuri de parcare amenajate, 54 de kilometri de noi piste de biciclete, pe 39 de strazi, zeci de kilometri de retele de canalizare si de alimentare cu apa reabilitate/ noi, 11 cladiri, monumente si fantani iluminate artistic, „cinci cladiri construite/ reabilitate/ modernizate” etc.
Acuzat in repetate randuri ca a initiat o adevarata campanie de defrisare in oras, spatiile verzi fiind inlocuite de betoane, Robu a prezentat un bilant si la acest capitol: sustine ca in cei 2 ani si jumatate s-au plantat nu mai putin de 3.900 de arbori, pe 242 de strazi, 145.000 de arbusti, pe 513 strazi, si 880.000 de flori, plus 110.000 de salcii energetice. Este vorba despre ”celebra” plantatie de salcii energetice a Primariei Timisoara de la marginea orasului spre Mosnita, care era napadita de buruieni in cursul verii, scrie tion.ro.
Tot la capitolul realizari, primarul a trecut patru studii de prefezabilitate si fezabilitate: pentru construirea pasajului auto Piata Victoriei, inchiderea Inelului 1 de trafic si amenajarea unei parcari subterane cu 700 de locuri in zona, pentru largirea pasajelor pe sub calea ferata si a strazilor Jiul si Popa Sapca, precum si pentru construirea noului pasaj din zona Solventul.
Iar de studii si proiecte pentru modernizarea infrastructurii primaria n-a dus si nu duce lipsa in general, recunoaste Robu.
Primarul Nicolae Robu a promis „startarea marilor proiecte” pentru Timisoara inca din... 2013.
„2013 va fi, pentru orasul nostru, anul startarii efective a marilor proiecte, menite sa-l modernizeze radical. Vom trece de la vorba la fapta, acolo, pe teren, la realizarea de subpasaje, la construirea de parcari subterane, la largirea de strazi si pasaje existente, la construirea bazinului de inot olimpic al orasului si a unor bazine de inot semiolimpice de agrement, la construirea salii polivalente de 15.000 de locuri si la multe, multe altele”, transmitea, in urma cu doi ani, primarul Nicolae Robu. De la vorbe pana la fapte este insa cale lunga...
In acesti 2 ani si jumatate a inceput punerea in practica a proiectelor pe bani europeni initiate in timpul administratiei Ciuhandu: reabilitarea centrului istoric, reabilitarea malurilor canalului Be
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005040 (s)