News Flash:

Lucrarile la pasajul Michelangelo au fost reluate! Cand va fi inaugurat

29 Aprilie 2015
1463 Vizualizari | 1 Comentarii
S-au reluat in sfarsit lucrarile la pasajul rutier Michelangelo. Cativa muncitori lucrau marti in zona dinspre Universitatea de Vest, pe bulevardul Vasile Parvan, si se lucra si la amenajarea spatiilor verzi distruse in urma santierului, in apropiere de BRD. Interesante sunt insa lucrarile care aveau loc in interiorul pasajului: se spargea o portiune… din ce s-a facut! Mai exact, un muncitor cu un utilaj spargea trotuarul de pe margine, delimitat de borduri noi, in timp ce altul se odihnea langa el.
Reprezentantii primariei nu au putut sa ne ofere informatii despre operatiunea ”spargerea”.
Primarul Nicolae Robu a anuntat inca de luni ca va da ordinul de incepere a lucrarilor si de marti muncitorii vor fi pe santier.
„Voi da ordin de incepere a lucrarilor incepand de marti. Firmele au fost anuntate ca incepe numaratoarea inversa a zilelor pe care le mai au la dispozitie pentru operatiile ce ne-au mai ramas de facut. Mai precis, pentru realizarea hidroizolatiei, acea hidroizolatie care necesita conditii meteo speciale, temperaturi de peste 5 grade Celsius si ziua, si noaptea. Trebuie facuta in maximum 10 zile. Ne mai lasam o rezerva, ca vremea este foarte capricioasa si s-ar putea sa mai apara zile in care sa nu se poata lucra. Dar estimarile sunt ca, daca lasam 10 zile, vor fi suficiente zile de lucru, ca de lucru nu mai este pentru 10 zile full-time, astfel incat sa se poata finaliza. Apoi probabil vom mai lasa, trebuie sa ma consult cu specialistii, inca 10 zile pentru asfaltare – trei straturi de asfalt trebuie puse – si pentru alinierea gurilor de canalizare”, declara, luni, Robu.
Reprezentantii municipalitatii estimeaza ca soferii vor putea circula efectiv prin pasaj in a doua parte a lunii mai, scrie tion.ro.
„Daca socotim, am spus trei saptamani de acum, ca lasam o rezerva, din cauza vremii foarte capricioase, cam la mijlocul lunii mai vom putea da in folosinta pasajul”, a mai declarat Robu.
Lucrarile sunt realizate printr-un proiect pe fonduri europene al Primariei Timisoara, care a cuprins si reabilitarea Podului Michelangelo. Ar fi trebuit sa fie finalizate in septembrie 2014 conform termenului prezentat initial.
Valoarea proiectului este de aproximativ 50 de milioane de lei.
UPDATE. Reprezentantii Primariei Timisoara au emis marti si un comunicat cu privire la reluarea lucrarilor.
„Se intra in linie dreapta cu pasajul Michelangelo! Incepand de astazi, 28.04.2015, in baza ordinului Primarului nr. SC2015-010906/ 27.04.2015, se reiau lucrarile la proiectul Amenajare Complex Rutier Michelangelo, cu termen de finalizare a operatiilor de hidroizolare de 10 zile calendaristice, deci pana in 07.05.2015, inclusiv (…) Dupa realizarea hidroizolatiei, se va emite ordinul de incepere a ultimelor lucrari ce vor fi ramase de efectuat, anume a lucrarilor de asfaltare si marcare a carosabilului din pasajul propriu-zis. Termenul de executie a acestor lucrari va fi de asemenea de 10 zile calendaristice”, explica, din nou, Robu.
Oficialii municipalitatii mai amintesc faptul ca lucrarile la acest obiectiv au fost sistate la inceputul lunii decembrie 2014 din cauza conditiilor meteo si ca pana acum vremea nu a permis reluarea lor.

spargerea robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006123 (s)