News Flash:

Risipa de bani publici la Spitalul Judetean Timisoara

28 Aprilie 2015
1856 Vizualizari | 1 Comentarii
Spitalul Judetean din Timisoara a platit peste 90.000 de lei pentru 110 cititoare de carduri, instalate deja, conducerea unitatii sanitare declarand ca a cautat calitatea, in timp ce Spitalul Municipal a cheltuit peste 10.000 de lei pentru 40 de aparate.
Cel mai mare spital din Timisoara, dar si din vestul tarii - Spitalul Judetean - a achizitionat 110 cititoare de carduri de sanatate, care au fost instalate deja in policlinica, dar si la urgente.
”Am achizitionat 110 cititoare de carduri pe care le-am montat in Policlinica Spitalului Judetean, precum si la Urgente. Un astfel de cititor a costat 820 de lei cu tot cu TVA, are ecran, tastatura si cablu lung de date. Stim ca sunt si modele mai ieftine, fara ecrane, insa noi am cautat calitatea”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, managerulp Sitalului Judetean Timisoara, Marius Craina.
La randul sau, Spitalul Municipal din Timisoara a achizitionat 40 de cititoare de carduri.
”Am ales un model agreat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Am cumparat 40 de cititoare pe care am dat 260 de lei (pe aparat - n.r.), la care se adauga TVA. Daca se va constata pe parcurs ca mai este nevoie de unul sau doua, nu va fi o problema sa mai achizitionam”, a spus managerul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu.
Aproximativ 20 de cititoare de carduri de sanatate au fost cumparate si la Institutul de Cardiologie, iar la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara au fost cumparate sase cititoare. In ambele cazuri s-a ales un pret mic, putin peste o suta de lei.
La Spitalul de Copii ”Louis Turcanu au fost cumparate 20 de astfel de cititoare, majoritatea fiind montate in policlinica.
”Avem deja cititoare pentru cardurile de sanatate. Nu sunt scumpe si nu sunt multe la noi. Am cumparat 22 de astfel de cititoare pentru ca la noi e spital de copii. Am pus mai multe in policlinica, unde mai vin si tineri de 18 ani, uneori. Pretul a fost unul minim”, a declarat managerul Spitalului de Copii, Ovidiu Adam.
Toate aceste spitale din Timisoara au cumparat cititoarele de carduri de sanatate prin selectie de oferte si nu au organizat licitatii.
Din 1 mai, orice serviciu medical din pachetul de baza va fi acordat pe baza cardului de sanatate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat in vigoare la 1 aprilie.
Astfel, potrivit noilor reglementari intrate in vigoare la 1 aprilie, in asistenta medicala primara si in asistenta medicala ambulatorie de specialitate de medicina dentara utilizarea cardului national de sanatate se face la momentul acordarii serviciilor medicale.
In asistenta medicala ambulatorie de specialitate, pentru specialitatile clinice, cardul va fi utilizat la momentul acordarii serviciilor medicale. In asistenta medicala ambulatorie de specialitate pentru specialitatile paraclinice utilizarea cardului national de asigurari sociale de sanatate se face, astfel: pentru analize de laborator, prezentarea cardului de sanatate se face la momentul recoltarii probelor in punctele de recoltare proprii ale furnizoriilor de investigatii paraclinice, iar pentru serviciile medicale paraclinice - investigatii de radiologie, imagistica medicala, explorari functionale si medicina nucleara - utilizarea cardului se face la momentul efectuarii investigatiilor.
In caz de spitalizare continua, utilizarea cardului se face la internarea si externarea din spital, cu urmatoarele exceptii: la internare daca este o urgenta medico-chirurgicala si in caz de transfer de la un spital la altul.
Pentru furnizorii de ingrijiri medicale la domiciliu, respectiv ingrijiri paliative la domiciliu, utilizarea cardului national de asigurari sociale de sanatate se face in fiecare zi in care se acorda ingrijiri.

spitalul municipal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005416 (s)