News Flash:

Timisoreanul care a uimit lumea intreaga. Iata ce a expus caricaturistul Stefan Popa Popa's la Bruxelles

26 Aprilie 2015
1807 Vizualizari | 1 Comentarii
Caricaturi ale fostului premier italian Romano Prodi, cancelarului german Angela Merkel sau presedintelui SUA Barack Obama, realizate de caricaturistul Stefan Popa Popa`s, au fost expuse la Bruxelles, intr-o galerie de arta a unei familii de romani, in preambulul evenimentului ”Primavara romaneasca”
Caricaturistul timisorean Stefan Popa Popa`s a fost invitat la Bruxelles de catre Consiliul Judetean Timis, pentru a-si expune o parte din caricaturi intr-o galerie de arta a unei familii de romani, in preambulul evenimentului ”Primavara Romaneasca la Bruxelles”.
Astfel, mai multe caricaturi ale unor personalitati ale vietii publice din intreaga lume au fost expuse la Geleria Arthis din Bruxelles (Belgia), detinuta de familia de romani.
Printre caricaturile expuse se numara cele ale fostului premier al Italiei Romano Prodi, cancelarului german Angela Merkel, presedintelui american Barack Obama, precum si un calendar cu jucatorii echipei de fotbal Bayern Munchen.
La vernisajul expozitiei a participat si deputatul PSD de Timis, Catalin Tiuch, care a spus ca Popa`s este ”un brand”.
”E un privilegiu si o onoare sa fim aici. Stefan Popa Popa`s este un om si un brand care deschide mai multe usi decat oricine altcineva pe mapamond, pentru Timis si pentru Timisoara. Stefan Popa Popa`s e un munte de romanism, care nu s-a clintit niciodata, indiferent de perioadele istorice si poate din lectia aceasta avem toti de invatat”, a spus deputatul Catalin Tiuch.
La randul sau, caricaturistul a afirmat ca, desi in nemumarate cercuri se spune ca el participa la evenimente de rang inalt, iata ca de data aceasta a dovedit inca o data ca se afla printre romani.
”Mi-am permis sa dau curs unei invitatii pentru ca foarte multe ziare spun ca eu nu particip decat la niveluri foarte inalte. Dupa cum vedeti, suntem numai romani aici. Eu sunt obisnuit ca unde ma duc sa nu vorbeasca nimeni romaneste si am venit cu mare placere aici. Nimeni nu mai poate sa spuna ca nu vin cand sunt solicitat. V-am adus o expozitie internationala cu lucrari care au aparut in Franta si Coreea, v-am adus o expozitie de personalitati belgiene, de personalitati internationale, v-am adus ultimul calendar al lui Bayern Munchen, al carui autor sunt, v-am adus cateva tricouri pe care le face o firma din Germania. Maine si poimaine (sambata si duminica - n.r.), eu impreuna cu Valentin Chibici si Leonte Nastase, doi profesori de la Academia Popa`s, vom baga in istorie populatia belgiana care va veni in fata la cortul respectiv. Adica vom darui ceva din noi si vom face caricaturi la minut. Este bine ca se intampla asemenea evenimente, sa fie cat mai multe si sa foloseasca tarii noastre”, a declarat caricaturistul Stefan Popa Popa`s.
Evenimentul ”Primavara Romaneasca la Bruxelles”, aflat la cea de-a X-a editie, este organizat de comunitatea romaneasca din Bruxelles, cu sprijinul europarlamentarilor Victor Negrescu si Emilian Pavel, iar deschiderea oficiala va avea loc, sambata, intr-una din pietele centrale ale capitalei Belgiei. Vor fi prezentate dansuri si cantece populare din zona Transilvaniei, vor fi organizate conferinte si dezbateri, dar si un concert al interpretului de muzica usoara Gabriel Cotabita.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006813 (s)