News Flash:

Camere video in majoritatea intersectiilor din Timisoara

25 Aprilie 2015
1421 Vizualizari | 1 Comentarii
Dupa nenumarate contestatii si mult timp pierdut, reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat in sfarsit semnarea contractului pentru punerea in practica a proiectul privind managementul traficului si supravegherea video.
Contractul a fost incheiat joi, potrivit primarului Nicolae Robu, iar proiectul pe fonduri europene ar trebui implementat pana la finele anului.
„Am semnat contractul pentru managementul traficului si supraveghere video. Contractul l-am semnat cu asocierea dintre SC Swarco Traffic Romania SRL, ca lider de asociere, SC Avitech SRL si SC Swarco Mizar SpA. Valoarea estimata de catre proiectanti a fost de 34,41 milioane lei fara TVA. In licitatie, pretul a scazut, contractul l-am semnat la valoarea de 19,96 milioane lei, la care se adauga TVA. Scaderea este foarte mare, aproape ca am ajuns la jumatatea pretului estimat de catre proiectanti”, a declarat Robu.
Avand in vedere ca licitatia a fost blocata si mare parte din perioada de implementare a proiectului s-a consumat deja, edilul a afirmat ca s-a convenit cu executantii ca lucrarile sa fie finalizate in decurs de 7 luni, fata de 12 luni, termenul prevazut initial.
Proiectul cuprinde modernizarea si extinderea sistemului de semaforizare pentru 134 intersectii, dotarea intersectiilor cu 230 de echipamente de supraveghere – camere video, instalarea de radare si sisteme de detectie a trecerii pe culoarea rosie a semaforelor, crearea unui centru de comanda si control pentru coordonarea activitatilor de management al traficului si supraveghere video etc.
„Se vor semaforiza 44 de noi intersectii si vor fi modernizate semaforizarile in alte 90 de intersectii. Un numar de 134 de intersectii vor fi supravegheate video cu 230 de camere video de supraveghere care vor fi instalate in intersectiile respective. In oras vor fi 13 radare de informare, 13 panouri cu afisare numerica, 37 de sisteme de detectie a trecerii pe rosu pentru masini si 17 panouri pe care vor fi afisate diverse mesaje”, a mai explicat Robu, scrie tion.ro.
Oficialii municipalitatii cred ca, odata implementat acest proiect, soferii teribilisti se vor gandi de doua ori inainte sa apese pedala de acceleratie ori sa treaca pe rosu la semafor, stiind ca sunt filmati.
„Pentru noi securitatea cetatenilor, din toate punctele de vedere, este o prioritate. Din pacate, in trafic, in municipiul Timisoara, de-a lungul anilor, s-au intamplat un numar mare de nenorociri, au fost vieti curmate, si de multe ori foarte tinere (…) Securitatea in trafic este o componenta esentiala. Se va termina cu aceste teribilisme ale unor indivizi care pericliteaza viata altora circuland prin oras cu viteze aberante, facand curse nocturne, fie cu masinile, fie cu motocicletele, si care nu inteleg cu vorba buna. Cu aceste sisteme n-au scapare. Vor fi prinsi toti cei care se dedau la asa ceva”, da asigurari primarul.
Oficialii municipalitatii spun ca reprezentantii Swarco au fost de acord sa ofere si alte facilitati, in mod gratuit: informatii privind conditiile de acces si circulatie pe autostrada, informatii privind situatia traficului in oras, unde sunt ambuteiaje sau se produc diverse evenimente, simulari si diverse calcule referitoare la timpii de trafic pe anumite rute, inclusiv informatii despre parcarile din oras, sistemul putand fi dezvoltat in timp.
Timisorenii ar urma sa beneficieze in sfarsit de mult-promisa unda verde la semafoare.
„Vom avea o optimizare a semafoarelor in cele 134 de intersectii. Acolo totul va fi coordonat computerizat cu un software care are inglobata inteligenta, acest control computerizat se va manifesta preponderent prin unda verde si modul in care vor fi deschise prioritar anumite cai. Acum pe Liviu Rebreanu functioneaza – nu perfect, dar functioneaza – o unda verde la 70 de kilometri la ora”, a conchis Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005346 (s)