News Flash:

Bani mai multi de la Guvern pentru Spitalul de Copii din Timisoara. Ce spune primarul Nicolae Robu

14 Martie 2015
1320 Vizualizari | 1 Comentarii
Primarul Nicolae Robu a afirmat, vineri, ca a transmis o scrisoare premierului Victor Ponta si ministrului Sanatatii, prin care cere ca, in 2015, Guvernul sa dubleze, cel putin, suma alocata pentru constructia Corpului B de la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara.
Robu a declarat ca pentru aceasta constructie sunt necesare, in total, 100 de milioane de lei si ca se asteapta ca Guvernul sa finanteze cel putin 50 la suta din aceasta suma. Pana acum, acest proiect a primit de la Bucuresti 5 milioane de lei, iar in acest an au fost alocate tot 5 milioane de lei, scrie tion.ro.
„In 2012, eu spuneam mai in gluma mai in serios, ca 80 la suta sa vina de la bugetul de stat. Eram convins ca nu o sa vina 80 la suta. Dar cred ca un minimum minimorum de 50 la suta ar trebui sa provina de la bugetul de stat”, a declarat Robu.
El a anuntat ca a transmis o scrisoare la Bucuresti, adresata premierului Ponta si ministrului Sanatatii, prin care cere ca suma alocata de Guvern in acest an sa fie cel putin dublata, insa un necesar real ar fi de 20 de milioane de lei.
„Valoarea totala a investitiei este de circa 100 milioane lei. Pana in prezent, Guvernul Romaniei a alocat de la bugetul de stat pentru aceasta investitie o suma de 5 milioane lei, pe care a si virat-o efectiv in conturile Primariei Timisoara in luna decembrie 2014, spre final de an. Am multumit public si va multumesc si acum pentru ea. Pentru 2015, asteptarile noastre erau sa primim de la bugetul de stat 20 de milioane lei sau, daca nu exista posibilitati pentru atat, cel putin 10 milioane lei. Am aflat cu surprindere, astazi, ca, in 2015, acest obiectiv major va primi de la bugetul de stat doar tot 5 milioane lei, cat a primit si in 2014”, se arata in scrisoarea transmisa de Nicolae Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005187 (s)