News Flash:

Directorul STS a prezentat un sistem informatic de combatere a votului multiplu

10 Martie 2015
1699 Vizualizari | 2 Comentarii
Directorul STS Marcel Opris a prezentat, marti, la Comisia de cod electoral un sistem informatic de prevenire si combaterea votului multiplu care se bazeaza pe scanarea cartii de identitate, identificarea CNP si care ar putea fi aplicat pe scara larga la alegerile locale din 2016.
El a spus ca un asemnea sistem a fost introdus pentru prima data in 2010 la un colegiu din Sectorul 4 si verificat la doua alegeri partiale.
Sistemul presupunea instalarea unui calculator in fiecare sectie de vot, un echipament de scanare a datelor de pe cartea de identitate a cetateanului care voteaza, a CNP-ului, iar aceste date erau introduse intr-o baza de date care indica daca cetateanul respectiv a votat de doua ori.
"Prin intermediul specialistilor STS am facut o investigare, pentru a vedea cat de mare ar trebui sa fie efortul pentru a introduce un asemnea sistem. Lucrurile in Romania au evoluat si pentru un numar semnificativ de sectii de vot exista conditiile pentru a se instala asemenea echipamente, pentru celelalte se pot face. La alegerile prezidentiale pentru 2014 a trebuit sa utilizam terminale de satelit, pentru a tine legatura cu sectiile de vot doar in 48 de sectii de vot din Romania, din totalul de peste 18.000. Va confirm ca, utilizand inteligenta si o varietate de proceduri, se poate construi un asemnea sistem prin care orice alegator prezent intr-o sectie de vot sa-si exercite corect votul", a afirmat directorul STS. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006275 (s)