News Flash:

Nu ai chef de sex? Iata care ar putea fi cauzele

6 Martie 2015
1512 Vizualizari | 1 Comentarii

Stresul, bolile, unele medicamente, toate acestea pot determina scaderea libidoului. Potrivit specialistilor, in spatele lipsei dorintei sexuale stau insa si unele obiceiuri, aparent inofensive. Iata cateva cauze surprinzatoare ale libidoului scazut, potrivit ele.ro:

1. Painea alba si carbohidratii rafinati
Alimentele precum painea alba, cerealele rafinate, duc la eliberarea rapida a zaharului in sange ceea ce echivaleaza cu rapirea energiei. 

Prea mult zahar duce, de asemenea, la ingrasare si la cresterea nivelului de estrogen in organism, lucru care inseamna reducerea nivelului de testosteron la barbati. Daca esti obez, te simti mai putin atractiv. De asemenea, ai un flux de sange redus catre organele sexuale. Chiar daca este un hormone masculin, si femeile au nevoie de testosteron pentru un libido crescut. 

2. Remediile pentru raceala si gripa
Medicamentele eliberate fara reteta medicala pentru raceala si gripa sunt binecunoscute pentru efectele lor negative asupra libidoului.

Cele care contin difenhidramina sau pseudoefedrina nu afecteaza numai apetitul pentru sex, ci pot determina chiar disfunctie erectila.

Un studiu al Clinicii Cleveland din Ohio a descoperit ca antihistaminicele ar putea duce la probleme cu ejaculare pentru barbati, afectand atat libidoul barbatilor, cat si pe cel al femeilor. 

3. Deficienta de fier
Un nivel scazut de fier duce la reducerea calitatii circulatiei sanguine, secand corpul de energie. Daca esti epuizata, sexul este, evident, ultimul lucru pe care ai chef sa-l faci. Cea mai buna sursa de fier usor absorbabil este o friptura suculenta. 

4. Medicamentele antihypertensive si analgezicele
Acestea reduc semnificativ libidoul si provoaca disfunctii erectile. Cele mai rele sunt diureticele si beta-blocantele precum propranololul si atenololul.  De asemenea, codeina si morfina (opioidele) suprima activitatea hipotalamusului - zona din creier care cotroleaza nivelele hormonale. In schimb, se activeaza secretia de hormoni din glanda pituitara, ce suprima libidoul. 

5. Silueta tip mar
Stratul de grasime din jurul abdomenului reduce cantitatea unei proteine numite hormonul sexual legat de globulina (SHBG), care este produsa in ficat. Aceasta proteina este vitala deoarece ea se ataseaza de testosteron si il transporta prin corp.

6. Apa tonica
Chinina, ingredientul activ ce ii confera apei tonice gustul ei unic, afecteaza si libidoul. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Lagos, in Nigeria, au constatat ca chinina este un "toxic testicular", si a redus nivelurile de testosteron la sobolani.

Intr-un studiu separat, chinina a redus in mod semnificativ concentratia si motilitatea spermei. Studiul este primul ce a aratat ca simptomele au persistat timp de cel putin trei luni la barbatii sanatosi.

7. Scaderea rapida in greutate
Daca pierzi mai mult de 10% din greutatea corporala foarte repede, atunci corpul intra in alerta de infometare. Nivelul de interes sexual si bucurie scad deoarece lipsa de nutrienti inseamna ca nu ar fi un mediu bun pentru cresterea unui copil.

8. Suplimentele pe baza de plante care ar trebui sa trezeasca libidoul
Doar fiindca ceva e natural, nu inseamna ca e sigur. Multe dintre aceste produse pe baza de plante - fie ele pentru libido sau pentru alte scopuri - sunt chiar foarte periculoase, fiind facute in conditii indoielnice in Asia si pot fi contaminate cu metale grele, ceea ce le face otravitoare.


scaderea libidoului difenhidramina pseudoefedrina apa tonica chinina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007614 (s)