News Flash:

SCANDAL in fotbalul timisorean. Este implicat primarul Robu

4 Martie 2015
1550 Vizualizari | 1 Comentarii
Scandal in sedinta Consiliului Local Timisoara de marti pe tema finantarii pe care o va primi ACS Poli de la bugetul local, mai exact, a banilor care vor merge la echipa mare. Alesii au decis, in urma unui amendament facut de consilierul Bogdan Herzog, ca un procent de 15% din suma totala de aproape 1,6 milioane de euro pe care o va primi Poli sa mearga catre fotbalul juvenil, pentru echipele de copii si juniori. Primarul Robu a rabufnit in urma deciziei: l-a catalogat drept frustrat pe Herzog si a anuntat ca o rupe definitiv cu PSD!
Consilierii locali au stabilit, in plenul de marti, cum se vor imparti banii de la bugetul local la capitolul sport in 2015.
Pentru ACS Poli, reprezentantii Primariei Timisoara au propus, ca de obicei, cea mai consistenta finantare: o alocare de 7 milioane de lei, ceea ce inseamna aproape 1,6 milioane de euro. Discutiile au fost insa aprinse in consiliu.
Oficialii municipalitatii au stabilit ca o parte din suma totala sa mearga catre echipa secunda, ACS Poli II, si echipele Centrului de copii si juniori – cel putin 5%, dar consilierul independent Bogdan Herzog a propus ca procentul destinat fotbalului juvenil sa fie de 20% initial, iar apoi 15%. Amendamentul sau la proiectul de hotarare privind cotizatia anuala pentru ACS Poli a fost aprobat cu sprijinul PSD si inclusiv cu votul consilierului PNL (ex-PDL) Stefan Sandu, ceea ce l-a scos din minti pe primarul Nicolae Robu, care ii rugase pe alesi sa nu voteze asa ceva...
„Performantele au fost obtinute cu finantarea aprobata pana acum, s-a acordat atentie fotbalului juvenil. Avem cheltuieli la echipa I pe care nu vom putea sa le acoperim. Nu e bine sa perturbam activitatea echipei prin diminuari (...) Vrem parteneri privati, veniti cu sugestii... Va rog nu votati afectarea sumelor”, a incercat sa-i convinga Robu pe consilieri, scrie tion.ro.
Herzog a explicat ca cei 15% ar insemna cam 1 milion de lei din suma totala propusa.
Primarul a rabufnit dupa votarea amendamentului sau... „Stimati colegi de la PSD, incepand de astazi colaborarea noastra s-a incheiat! Nu meritati nimic, de astazi suntem pe parti diferite a unei baricade, sa o luati ca atare. Ceea ce faceti inseamna bataie de joc pe banul public”, a tunat si a fulgerat Robu.

primarul robu primariei timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007727 (s)