News Flash:

Cand vor iesi la strada tramvaiele modernizate?

3 Martie 2015
1640 Vizualizari | 1 Comentarii
Dupa ce a dezvaluit ca a marcat pietrele folosite la pavarea centrului istoric, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, isi pune amprenta si pe tramvaiele reabilitate: edilul a ales personal tapiteria pentru scaune si culoarea tablei! Lucrarile n-au prea avansat, marturiseste insa Robu... La modernizarea primelor doua tramvaie se lucreaza de jumatate de an, iar vagoanele ar urma sa ajunga la Timisoara in aceasta primavara.
Dupa ce a facut si un sondaj pe Facebook cu privire la culoarea tramvaielor reabilitate, primarul Nicolae Robu a ales recent tapiteria si s-a pronuntat asupra exteriorului.
„Am vorbit cu Goia (n.r. - directorul general al RATT, Ioan Goia), a fost si la Pascani, stadiul este tot cam la fel. Am ales, pe mostre, nu pe mailuri, mi-au adus si tabla vopsita, pentru exterior, dar si bucati de material de care se va pune pe scaune. Am semnat pe fiecare, ce sa ramana. Va fi alb-violet, exact ceea ce am prezentat (...) Nu mi-au placut mostrele prezentate, materialul in sine. Dar acum mi-au adus exact ca in imaginea ce am prezentat-o”, a explicat, zilele trecute, Robu.
Reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat ca primele doua tramvaie din parcul RATT au intrat in reabilitare in luna iulie a anului trecut. Initial, primarul a estimat ca lucrarile vor fi gata in toamna lui 2014, apoi autoritatile au spus ca timisorenii vor putea testa noile tramvaie in iarna, in decembrie, iar acum preconizeaza ca vor ajunge la Timisoara... in primavara. Robu sustine ca procedura dureaza pentru ca anumite componente nu pot fi livrate mai devreme, dar ca la reabilitarea urmatoarelor garnituri totul va merge mult mai repede, scrie tion.ro.
Licitatia organizata de municipalitate pentru modernizarea vechilor tramvaie a fost castigata de Electroputere VFU Pascani si Astra Vagoane Calatori Arad. Autoritatile locale si-au propus sa reabiliteze 30 de tramvaie in decurs de 4 ani in baza unui acord cadru. Costul, pentru un singur tramvai modernizat, este de 480.000 de euro (fara TVA), potrivit oficialilor primariei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1461 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005722 (s)