News Flash:

Perchezitii la Primaria Ploiesti si la casa edilului. Ancheta vizeaza finantarea echipei Petrolul

3 Martie 2015
1801 Vizualizari | 2 Comentarii
Iulian Badescu
Procurorii DNA fac, marti dimineata, mai multe perchezitii la Ploiesti, intre care una la sediul Primariei si alta la locuinta edilului Iulian Badescu (PSD), intr-un dosar vizand modul in care Consiliul Local a finantat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, afirma surse judiciare. Primarul Iulian Badescu spune ca are calitatea de suspect, dar ca nu stie care sunt acuzatiile, urmand sa afle la DNA, unde va merge la audieri.
Surse din Primaria Ploiesti spun ca anchetatorii au un mandat in baza caruia perchezitioneaza biroul primarului Iulian Badescu, care nu se afla la sediul institutiei, iar anchetatorii discuta cu viceprimarul Raul Petrescu (UNPR).
O alta perchezitie are loc la locuinta primarului Badescu, situata in cartierul Albert, o zona exclusivista situata la iesirea din Ploiesti catre Campina.
Surse judiciare spun ca descinderile au loc intr-un dosar in care se fac cercetari pentru infractiunea de abuz in serviciu si care vizeaza modul de finantare a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la Consiliul Local.
Iulian Basescu, lider al PSD Ploiesti, este la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.
In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.
La inceputul anului trecut, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat.
Gruparea Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfarsitul anului trecut, actionarii Daniel si Nicolae Capra precum si directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro. Mediafax.ro

procurorii dna iulian badescu dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007736 (s)