News Flash:

Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma contesta controlul judiciar dispus de procurorii DNA

20 Februarie 2015
1479 Vizualizari | 1 Comentarii
Deputatul Sebastian Ghita, deputatul Vlad Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, au contestat la instanta suprema controlul judiciar impus de procurorii DNA, in dosarul fraudarii de fonduri europene in care este arestat preventiv Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta.
Cererile lui Vlad si Mircea Cosma sunt analizate vineri de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).
Plangerea impotriva controlului judiciar depusa de Sebastian Ghita urmeaza sa fie analizata de judecatorii de la instanta suprema in 24 februarie.
Deputatul Sebastian Ghita, deputatul Vlad Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, omul de afaceri Mihail Coman si omul de afaceri Liviu Munteanu se afla sub control judiciar in dosarul fraudarii de fonduri europene in care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, este arestat preventiv alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba.
Hertanu si Ciorba au contestat masura arestului preventiv, magistratii ICCJ urmand sa dezbata cererile lor in 27 februarie.
In acelasi dosar, joi seara a fost retinut omul de afaceri Ilie Dragan, director al SC Grossmann Engineering SRL, firma despre care procurorii sustin ca a obtinut si decontat fraudulos fonduri europene in proiectul de la Comarnic. El va fi prezentat vineri cu propunere de arestare preventiva judecatorilor de la ICCJ.
Potrivit DNA, pentru a obtine contractul cu SC Hidro Prahova, firma la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar, Iulian Hertanu, Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu, au fost sprijiniti de deputatii Sebastian Ghita, Vlad Cosma si de presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.
Conform procurorilor, in perioada 2011 – 2015, presedinte Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai S.C. Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii S.C. Grossmann Engineering Group SRL - S.C. Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006474 (s)