News Flash:

Atentie, soferi! Circulatia pe strada Lacului va fi inchisa!

15 Februarie 2015
1501 Vizualizari | 1 Comentarii
Aquatim a anuntat ca in perioada februarie-aprilie va incepe un proiect de reabilitare a retelei de alimentare cu apa pe strada Lacului din Timisoara, pe tronsonul cuprins intre strazile Banatul si Stiintei. Pe timpul santierului, circulatia in zona va fi restrictionata.
Proiectul vizeaza reabilitarea retelei de alimentare cu apa pe o lungime totala de 450 de metri, pe strada Lacului.
„Lucrarile se desfasoara conform Avizului de inchidere a circulatiei nr. DT2015-000014/15.01.2015, emis de Comisia de Circulatie si conform Permisului de spargere nr. 4/23.01.2015, emis de Primaria Municipiului Timisoara pentru perioada 26.01.2015-27.04.2015. Desi documentele mentionate anterior permit inchiderea circulatiei rutiere pe toata strada si pe intreaga perioada de executie, Aquatim SA impreuna cu antreprenorul si cu firma care realizeaza supervizarea lucrarilor vor lua masurile necesare pentru a facilita accesul la imobilele din zona. Acest lucru se va realiza prin montarea de podete si placi metalice in dreptul imobilelor direct afectate de santier. In prima etapa, se va inchide accesul pe strada Lacului dinspre strada Banatul, iar pe masura ce lucrarile vor avansa, circulatia se va inchide si dinspre strada Stiintei”, au anuntat reprezentantii Aquatim, scrie tion.ro.
Acestia ii sfatuiesc pe soferii care locuiesc in zona sa parcheze masinile pe strazile alaturate si pietonilor le recomanda sa traverseze doar pe podetele special amenajate.
„Suntem constienti ca lucrarile de santier au un impact negativ asupra populatiei din zona respectiva, dar, trebuie sa mentionam ca astfel de investitii se fac in beneficiul cetatenilor. Probabilitatea aparitiei avariilor ulterioare la reteaua de alimentare cu apa va fi foarte mica. Dupa reabilitarea retelelor subterane, in zona respectiva se vor reamenaja strazile. Pentru buna desfasurare a lucrarilor si evitarea unor incidente, recomandam soferilor sa parcheze masinile pe strazile alaturate celor pe care se desfasoara lucrarile, iar pietonilor sa traverseze doar pe podetele special amenajate, pe strazile in lucru”, mai spun cei de la Aquatim.
Investitia face parte din proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”, cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operational Sectorial Mediu. Valoarea totala a proiectului este de 509.635.639 de lei (118.871.000 euro) din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim, 11,30% de la bugetul de stat si 1,73% de la autoritatile locale - Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara.
In judetul Timis sunt vizate in principal urmatoarele investitii: sapte statii noi de epurare a apelor uzate, trei statii noi de tratare a apei potabile, extinderea si reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) si a retelelor de alimentare cu apa (aproximativ 100 km). Localitatile incluse in proiect: Timisoara, Sannicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buzias, Gataia, Recas, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008292 (s)