News Flash:

Spectacol de exceptie la Opera din Timisoara

31 Ianuarie 2015
1791 Vizualizari | 1 Comentarii
Opera Nationala Romana are pe afisul urmatoarei saptamani doua dintre cele mai frumoase spectacole ale sale: musicalul „My Fair Lady” si opera mozartiana „Don Giovanni”.
Vineri, 30 ianuarie, de la ora 18, publicul se va delecta cu un celebru musical romantic, plin de umor, culoare si farmec: „My Fair Lady”, de Frederick Loewe, dupa „Pygmalion” de George Bernard Shaw, libretul Alan Jay Lerner.
Spectacolul regizat de Marina Emandi Tiron o va avea la pupitrul dirijoral pe Mihaela Silvia Rosca. Eliza Doolitlle va fi interpretata de Gabriella Varvari, Octavian Vlaicu il joaca pe Henry Higgins, Cristian Rudic canta partitura lui Alfred Doolittle, iar colonelul Pickering va fi Dan Pataca, distributia serii fiind intregita de Nicoleta Colceiar, Remus Alazaroae, Iuliana Mihailescu, Gabriela Toader, Nina Zaharescu, Cosmin Borlovan, Leonard Ivan, Mihai Prelipcian, Dan Spanache, Lucia Muravschi, Mircea Dan Petcu, Carmen Cojocaru.
Miercuri, 4 februarie 2015, de la ora 19, spectatorii vor trai o noapte de carnaval, cu masti care lasa vederii adevaratele fete ale naturii umane, cu eternul Don Juan intr-o totala cruciada a seductiei, sfidand lumea, pericolele si destinul.
„Don Giovanni”, sublima opera a lui Wolfgang Amadeus Mozart, il va avea la pupitrul dirijoral pe Ernst Theis din Austria, iar distributia va fi cea a premierei. Rolul eroului ce a sedus „640 de dame in Italia, 91 in Turcia, 100 in Franta, peste 200 in Germania, iar in Spania deja 1.003”, cu o nesfarsita placere de a-si sfida destinul, va fi jucat de George Proca. Soprana belgradeana Dragana Radakovic va reveni pe scena timisoreana in rolul Donna Anna. Misiunea de a purta traista cu flori rosii si lista cuceririlor stapanului sau, deci rolul Leporello, ii revine lui Lucian Onita, iar partitura Donna Elvira va fi interpretata de Lacrimioara Cristescu. Nostima Zerlina o are interpreta pe Gabriella Varvari, gelosul Masetto va fi Dan Pataca, rolul Comandorului va fi jucat de Iulian Ioan Iosip, iar Don Ottavio de Remus Alazaroae.
Actuala productie a Operei Nationale Romane din Timisoara cu „Don Giovanni”, in regia Marinei Emandi-Tiron, a avut premiera in februarie 2012.
„Mi-am dorit enorm sa mai montez odata Don Giovanni, dupa ce am parcurs cea mai mare parte a vietii. Pentru ca Don Giovanni este o opera filosofica, pe care eu o consider opera operelor. Este o meditatie despre viata, dragoste si moarte, pe care eu o las ca testament artistic”, a declarat autoarea montarii.
Marina Emandi Tiron a montat de trei ori pe scena timisoreana opera lui Mozart. Scenografia spectacolului a fost creata de Geta Medinski.

don giovanni marinei emandi-tiron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005443 (s)