News Flash:

Klaus Iohannis NU A FOST IN INCOMPATIBILITATE. Presedintele a castigat definitiv procesul cu ANI

21 Ianuarie 2015
1445 Vizualizari | 1 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a castigat definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate privind incompatibilitatea, dupa ce instanta suprema a respins, miercuri, recursul ANI.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, formulat de Agentia Nationala de Integritate dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu si a dispus anularea deciziei ANI.
Decizia instantei supreme, prin care s-a stabilit ca Iohannis nu a fost in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in Adunarile Generale ale Actionarilor de la societatile Apa Canal si Piete, este definitiva.
In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.
Decizia ANI a fost contestata de Iohannis la Curtea de Apel Alba-Iulia, care in septembrie 2013 i-a dat castig de cauza si a dispus anularea hotararii.
Pe de alta parte, Curtea Constitutionala a decis, in 16 decembrie 2014, ca articolul in baza caruia Klaus Iohannis si alti alesi locali au fost declarati incompatibili este constitutional.
"Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu (...) functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national", prevede articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 in baza caruia inspectorii de integritate au constatat ca actualul presedinte este in stare de incompatibilitate.
Mediafax.ro 

recursul ani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006251 (s)