News Flash:

Vesti bune pentru Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare

18 Ianuarie 2015
1104 Vizualizari | 1 Comentarii
Trustul de presa fondat de Dan Voiculescu isi poate recupera sediile confiscate de instanta, cu ajutorul Curtii Constitutionale, scrie Digi 24. Asta dupa ce judecatorii au declarat neconstitutionala masura confiscarii extinse pentru bunurile dodandite inainte de 2012, atunci cand legea a intrat in vigoare. Decizia CCR va fi valabila dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial.
Dupa ce Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare, judecatorii au decis sa confiste mare parte din averea sa si a familiei. Astfel, sediile Intact si ale televiziunilor fondate de Voiculescu au trecut in proprietatea statului, dupa solutia definitiva a Curtii de Apel. Totusi, o hotarare a judecatorilor Curtii Constitutionale poate schimba situatia.
''CCR a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.112 indice 1, alin.(2,) lit.(a) din Codul Penal sunt constitutionale in masura in care confiscarea extinsa nu se aplica asupra bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea si completarea Codului penal al Romaniei si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal”, se arata intr-un comunicat CCR. Practic, instanta poate confisca doar bunuri dobandite dupa 2012. Asta inseamna ca familia Voiculescu si-ar putea recupera o parte din bunurile confiscate de stat.
In aceeasi situatie se afla si Marian Iancu, condamnat in dosarul RAFO, in cazul caruia confiscarea extinsa a fost aplicata pe proprietatile unora dintre membrii familiei, mai scrie Digi 24. Gandul.info

monitorul oficial
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Rodica  | #170
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: dorotric@yahoo.com
Introduceti comentariul dumneavoastra
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036083 (s)