News Flash:

Putine persoane stiau acest lucru. Varza murata este un leac de exceptie impotriva unei boli crunte

27 Noiembrie 2015
364884 Vizualizari | 2 Comentarii
varza la murat
Muraturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentatie acido-lactica in timpul careia se genereaza diferite substante biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc. Sub influenta microflorei de fermentatie acestea capata valoare nutritionala deosebita, devenind practic alimente functionale probiotice.
Alimentele probiotice imbunatatesc digestia, stimuleaza detoxifierea si intaresc sistemul imunitar.
"Muraturile reprezinta solutia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K si minerale din legume. Sunt o sursa importanta de  fibre pe perioada iernii alaturi de cereale integrale si fructe. Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. In plus, contin in urma fermentatiei cantitati crescute de drojdie cu continut bogat in vitamine din grupul B", spune nutritionistul Stefan Ionut.
Varza murata lupta impotriva cancerului
Se stie ca broccoli, varza si conopida sunt alimente excelente care ajuta la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a aratat ca varza murata are chiar mai multe proprietati in lupta impotriva cancerului. S-a constatat ca prin intermediul procesului de fermentatie, izotiocianatii joaca un rol important in eliminarea substantelor cancerigene din organism. De asemenea, s-a constatat ca glucozinolatii din varza murata ajuta la activarea enzimelor antioxidante naturale si flavonoidele protejeaza peretii arterelor de daunele oxidative, potrivit doctorulzilei.ro.
S-a dovedit ca varza este o sursa excelenta de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varza cruda s-a dovedit ca reprezinta un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murata reprezinta o alta sursa de vitamina U.

muraturile nutritionala sistemul imunitar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

george  | #1433
nu vad eu sau articolul nu este semnat de nimeni, iar folositi bolnavii de cancer drept cobai, nu va este frica de d-zeu?
Mariana  |  #1561
Probabil ca e o traducere in romana al unui articol cu un subiect bun de pe internet. Toate articolele de genul astuia sunt in general pentru prevenirea cancerului. O data ce ai un cancer indiferent de ce fel, atunci dieta nu se mai rezuma la "un singur aliment care te vindeca de cancer" cum le place unora sa posteze titluri de genul asta. Pentru cei ce au cancer...se elimina toate produsele procesate, tot zaharul, uleiuri si grasimi proaste, se introduce suplemente cu vitamine si minerale, probiotice, uleiuri bune, se fac terapii intravenoase cu mega doze de vitamina C, apa oxigenata etc. Dar ce vorbesc eu aici? ca problema e: ce are D-zeu de-a face cu articolul asta? Ca tu nu ai nici o cunostinta de nutritie si n-ai auzit de probioticele din varza murata, acuma dai cu D-zeu? Articolul e pentru cei ce vor sa afle?
Introduceti comentariul dumneavoastra
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005593 (s)