News Flash:

Sigur nu stiai asta! Cate oua trebuie sa mancam pe saptamana

29 Februarie 2016
37496 Vizualizari | 1 Comentarii
ou fiert
Oul este un aliment miraculos care poate oferi organismului tau beneficii impresionante. Galbenusul de ou contine peste 90% calciu si fier, iar albusul are proteine. Iata de ce este bine sa consumi regulat trei oua pe saptamana:
Proteine complete
Proteinele ajuta la constructia si repararea tesuturilor, iar ouale sunt o sursa foarte buna de proteine complete. Un ou are aproximativ aceeasi cantitate de proteine cat 30 de grame de carne fiarta sau peste.
Sursa bogata de fier
In cazul deficitului usor de fier, oamenii se simt obositi, iritabili si sufera de dureri de cap. Fierul transporta oxigenul in sange si este un factor extrem de important pentru multe functii ale corpului, inclusiv metabolismul energetic si imunitatea. Galbenusul contine fier hem, care este forma de fier mai usor absorbabila si utilizabila.
Nu modifica nivelul colesterolului din sange
In anii ’90, ouale au avut o proasta reputatie, ca urmare a continutului de colesterol. Cu toate acestea, trebuie sa fiti constienti de faptul ca alimentele care sunt bogate in grasimi, in special acizi grasi saturati si trans, sunt mai periculoase pentru sanatatea inimii decat colesterolul din produsele alimentare, scrie bzi.
Sursa de nutrienti importanti
Ouale contin numeroase substante nutritive, care contribuie in mod semnificativ la sanatatea ta. Potrivit unui studiu, cei care nu consuma oua au un risc crescut de a avea deficit de vitamine A, E si B12.
Sanatatea creierului
Ouale sunt bogate in colina, un nutrient care stimuleaza dezvoltarea creierului la fat si nou-nascut, precum si memoria. Un ou pe zi, va furniza 28% din necesarul de colina in timpul sarcinii.
Acest nutrient este crucial in timpul sarcinii si alaptarii, precum si pentru dezvoltarea creierului fatului. Este de mare importanta pentru imbunatatirea memoriei pe tot parcursul vietii, de asemenea.
Sanatatea oaselor
Fiind una dintre sursele naturale rare de vitamina D, ouale sunt extrem de benefice pentru oasele tale. Impreuna cu lactatele, ouale sunt foarte utile in cazul osteoporozei.
Ofera satietate
Ouale au un indice ridicat de satietate. Daca combina ouale cu un fruct sanatos sau suc de portocale si paine din grau integral vei obtine un sanatos mic dejun cu un indice glicemic scazut.
Protejeaza sanatatea ochilor si previne cataracta
Ouale sunt bogate in luteina si zeaxantina, care sunt antioxidanti importanti pentru sanatatea ochilor. Cataractele pot fi prevenite sau reduse in mod semnificativ (cu 20%), in cazul in care consumam in mod regulat oua, broccoli si spanac. De asemenea, prin consumul acestor alimente reducem cu pana la 40% riscul degenerescentei maculare, principala cauza a orbirii la persoanele in varsta.
Sanatatea unghiilor si a parului
Numeroase dezechilibre biochimice si lipsa in organism pot duce la probleme cu parul si unghiile. Pe de alta parte, ouale va pot ajuta sa restabiliti sanatatea lor, deoarece acestea sunt bogate in aminoacizi care contin sulf, precum si numeroase vitamine si minerale esentiale.
Multi oameni pretind ca imediat ce au inceput sa manance oua in mod regulat, parul lor a inceput sa creasca mai repede, mai ales in cazul in care acestea nu au consumat alimente bogate in vitamina A, B12, zinc sau sulf.
Pierderea in greutate
Avand un indice ridicat de satietate, ouale sunt, probabil, cel mai bun mic dejun pe care il puteti avea, in scopul de a preveni poftele alimentare din timpul zilei si asfel sa pierdeti eficient in greutate.
Intr-un studiu, cercetatorii au impartit subiectii in doua grupuri. Un grup a primit la micul dejun iarut, covrigi si crema de branza, in timp ce in celalalt, oamenii au consumat doua oua, paine prajita si gem. Toti au avut aceeasi cantitate de kilocalorii, dar cei care au mancat oua au ramas plini mai mult timp si si-au redus aportul de calorii cu 29% pe parcursul zilei. sursa: caplimpede.ro

oul proteine complete
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005494 (s)