News Flash:

INCREDIBIL! Mai multe scoli si gradinite din Timisoara vor fi inchise! Ce spune seful ISJ Timis

26 Ianuarie 2016
2689 Vizualizari | 1 Comentarii
liceul leonida
Inspectorul scolar general al judetului, Aura Danielescu, a anuntat ca mai multe unitati de invatamant vor fi inchise.
Danielescu a explicat ca numarul de elevi si prescolari a scazut cu aproximativ 3.000 anul acesta.
„Din pacate, in judetul Timis, exista o scadere a numarului de copii. Atat cei care ar trebui sa intre in clasa pregatitoare, cat si pe celelalte nivele am scazut cu aproximativ 3.000 de elevi. Aceasta scadere duce la o diminuare a numarului de clase si de norme. Este foarte clar ca o jumatate din numarul de elevi pe care noi i-am pierdut sunt copii care ar fi trebuit sa intre in grupele de gradinite pe invatamantul prescolar. I-am pierdut pentru ca legislatia permite doar 20 de copii pe grupele mici si mijlocii, ceea ce ne determina sa formam aceste grupe la 20 si sa nu permitem accesul copiilor de nivel prescolar in gradinite. Din acest punct de vedere scaderea nu este foarte mare. Pana la o modificare legislativa in mod evident ea ramane. Insa, am evidentiat pe toate nivelele o scadere. La clasa opta exista o scadere. Fata de anul trecut unde avem aproximativ 5.500 de elevi, anul acesta avem 5.225 de copii. Asta inseamna o scadere a numarului de clase de inceput, de clasa  a noua”, a spus inspectorul scolar general al judetului Timis.
Aceasta a precizat ca Inspectoratul Scolar al Judetului Timis a fost nevoit sa inchida mai multe gradinite in ultima perioada, dar si scoli. Asta, in timp ce parintii se chinuie an de an sa gaseasca locuri la gradinitele de stat din judet, scrie tion.ro.
„Am incercat sa luam masuri care sa ne asigure pierderi cat mai mici. Avem desfiintata Gradinita cu Program Normal nr. 7 din Timisoara, care a fost arondata la Gradinita cu Program Prelungit nr. 11. Gradinita cu Program Prelungit (GPP) nr. 21, o propunere facuta de Primaria Timisoara, nu tine de normele de noastre sau de numarul de copii, ci de problemele de imobil. GPP nr. 21 care este arondata la arondata la Scoala Gimnaziala nr. 12, iar prescolarii vor fi de acum inscrisi la GPP CFR. Astfel spatiul de la Gradinita 21 sa fie eliberat. La Gradinita cu Program Prelungit „Posta” s-a eliberat spatiul, iar grupele de aici se vor duce la Gradinita nr. 19. O alta desfiintare este Gradinita de la Clarii Vii, o gradinita care ar fi avut patru prescolari, copiii urmand sa fie transportati la Jimbolia. Gradinita cu Program Normal Breazova a fost si ea desfiintata, iar copiii vor fi inscrisi la Gradinita din Comuna Margina. Alte unitati desfiintate sunt: Scoala Primara Sanmartinu Maghiar, Scoala Primara Herneacova si Scoala Primara Brestea. Transformari: Scoala Gimnaziala Bencecu de Sus se transforma in Scoala Primara Bencecu de Sus, iar elevii de invatamant gimnazial urmeaza ca din toamna sa transportati la Scoala Gimnaziala Pischia”, a mai spus Danielescu.
Printre institutiile de invatamant ce se vor inchide se numara si Liceul „Leonida”, fostul Liceul CFR, care in ultima perioada avea un numar scazut de elevi.
”Avem scoli care merg in lichidare. Avem una pe Timisoara, Liceul <Leonida>. Era o dorinta a noastra de a ramane acest liceu, dar acest lucru nu s-a putut realiza. Acolo ne-am confruntat ani de-a randul cu un numar foarte mic de elevi. Prin urmare in anul scolar 2016 – 2017, <Leonida> nu va mai primi nicio clasa de inceput. In mod similar clase de liceu nu s-au mai dat la liceul din Bilet si la cel din Ortisoara”, a mai spus Danielescu.
Ramane de vazut cum se vor descurca in continuare parintii elevilor si prescolarilor afectati de aceste schimbari, desi inspectoratul da asigurari ca va asigura deplasarea copiilor cu microbuze catre noile unitati de invatamant.

danielescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007779 (s)