News Flash:

Cand vor fi finalizate lucrarile la Podul Jiu, peste Bega

11 Ianuarie 2016
1936 Vizualizari | 1 Comentarii
pod timis
Timisoara ar putea avea, in acest an, un nou pod peste Bega, „Jiul”, acesta fiind primul construit in ultimele aproape opt decenii in oras, sustine primarul Nicolae Robu. 
Proiectul podului va fi realizat de o firma vieneza, iar construirea lui va decongestiona simtitor traficul rutier urban. Podul Jiul se va construi in prelungirea pasajului feroviar cu acelasi nume care intra in lucrari de largire si reamenajare indata ce conditiile meteo vor permite deschiderea santierului.
„Am semnat contractul de proiectare pentru construirea podului in zona Jiul, firma castigatoare este din Viena (...) si are o sucursala si in Bucuresti. Valoarea contractului este de circa 90.000 de lei fara TVA (...). Podul va fi prevazut cu patru benzi de circulatie, cu piste de biciclete pe fiecare sens si trotuare care sa asigure fluenta circulatiei persoanelor. Vor exista si facilitati adaptate pentru persoanele cu handicap”, spune Robu, scrie ziuadevest.ro.
El a subliniat ca extinderea pasajului Jiul si construirea podului sunt proiecte prioritare pentru municipalitate in acest an, avand ca obiectiv fluidizarea traficului rutier pe axa nord-sud a orasului. 
„Noi avem pe agenda largirea de la doua la patru benzi a trei subpasaje din municipiu si construirea a cinci poduri (...). Dupa ce vom avea toate cele cinci poduri noi, orasul va fi mult mai usor de parcurs in mai multe directii si nu vor mai fi probleme la traversarea Canalului Bega”, a completat primarul.
Edilul a spus ca Timisoara are nevoie urgenta de cate un nou pod si in zonele Bobalna si Solventul, precum si in aval si in amonte de actualul Pod Decebal. 
Daca inainte de 1900 Bega era traversata de peste 70 de poduri si podete, acum mai exista doar 11, doua dintre acestea fiind nefunctionale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006177 (s)