News Flash:

Vesti bune pentru elevii de la Liceul Lenau, la inceput de an

2 Ianuarie 2016
1231 Vizualizari | 1 Comentarii
Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara
„La Lenau de luni, 4 ianuarie, incepem mutarea. Da, este gata. Opt ferestre mai sunt de pus, dar nu s-au pus nu pentru ca nu ar fi fost timp sa se puna, ci pentru ca firma care le furnizeaza, una din Botosani, si-a inchis activitatea prin 20 decembrie. Din 11 ianuarie, cand incep scoala, elevii de la Lenau revin la clasele lor”, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu, inainte de Anul Nou.
Santierul la liceul din zona Cetate a fost deschis in primavara anului 2013. Primaria a avut de implementat doua proiecte: unul cu bani de la nemti, iar altul cu bani de la Uniunea Europeana. Practic, era vorba despre reabilitarea acoperisului, refacerea fatadei exterioare si a curtii interioare si despre schimbarea tamplariei – lucrari incepute in urma cu mai bine de doi ani si jumatate. La un moment dat insa, firma care a castigat licitatia a intrat in insolventa, asa ca procedura a fost reluata. Banii pentru lucrari veneau prin programul KfW, de la Banca de Credit pentru Reconstructie si Dezvoltare a Germaniei, valoarea contractului fiind de 1,2 milioane de lei, plus TVA, adica aproape 330.000 de euro.
Cel de-al doilea proiect a fost inceput cu bani de la bugetul local si a continuat cu bani de la Uniunea Europeana. Viza consolidari, reparatii la structura, la tamplarie si plansee, dar si cumpararea de mobilier nou, echipamente didactice si echipamente IT. 18 sali de clasa, cinci laboratoare, o biblioteca cu sala de lectura si o sala de muzica au fost reabilitate cu aproape 6,7 milioane de lei, cu tot cu TVA, adica aproximativ 1,5 de milioane de euro. Si aici au fost intrerupte lucrarile insa, pentru ca primaria a avut probleme cu firma care a castigat licitatia, aceeasi care trebuia sa amenajeze skateparkul din Parcul Central, pe care pana la urma nu l-a mai realizat, scrie tion.ro.
Intre timp, santierul a fost inchis, asa ca liceenii pot reveni in clase. Pana acum elevii de liceu au invatat in Corpul R al Universitatii Politehnica de langa pasajul Jiul, iar cei de gimnaziu au studiat in fosta cladire a RATT de pe Intrarea Doinei.
Proiecte pe fonduri europene se desfasoara si la Colegiul National C.D. Loga si Liceul Jean Louis Calderon. Elevii au fost trimisi sa invete in alte cladiri din oras, dar nu se stie cand vor reveni in vechile sali de clasa.
„La Loga si Calderon lucrarile sunt in stare avansata. Nu pot spune ca se intorc copiii acolo sa faca prima zi de scoala din semestrul 2”, a mai spus Robu.
Ramane de vazut cand vor fi gata santierele acolo, mai ales ca toate proiectele pe fonduri europene trebuie sa fie finalizate pana in 31 decembrie 2015, pentru ca municipalitatea sa poata deconta lucrarile.

lenau santierul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005026 (s)