News Flash:

Gheorghe Ciuhandu explica traseul banilor pentru Poli a lui Marian Iancu

26 Decembrie 2015
1905 Vizualizari | 1 Comentarii
ciuhandu
Gheorghe Ciuhandu a decis sa rupa tacerea. Fostul edil-sef al orasului prezinta viziunea lui privind desfasurarea evenimentelor, pornind de la momentul in care DNA a anuntat ca procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de el, in calitate de suspect, fiind acuzat de abuz in serviciu.
Se ancheteaza contractul de asociere dintre Municipiul Timisoara si SC Politehnica 1921 Timisoara Invest SA, incheiat in 18 aprilie 2008, in baza HCL nr. 127/20.03.2008 si derulat in perioada aprilie 2008 – martie 2011. Primaria se angaja sa vireze cate 9 milioane de lei, anual, in conturile echipei lui Marian Iancu, vreme de trei ani. Negocierile erau incepute din octombrie 2007 si erau purtate de cinci consilieri locali, cate unul din partea fiecarui partid reprezentat in CLT. Ciuhandu spune ca nu a participat la nicio intalnire, scrie tion.ro.
„Personal, nu am avut initiativa asocierii, nu am participat la nici un fel de discutii si negocieri si nici la vot; am iscalit contractul de asociere dupa o luna (contractul 1642/18.04.2008) impreuna cu colegii mandatati sa faca acest lucru prin HCL 127/2008, hotarare care (impreuna cu contractul de asociere in anexa) a fost vizata juridic de secretarul Consiliului Local si a fost inaintata Prefecturii Timis fara a fi atacata de prefect sau de altii in contencios administrativ, de unde rezulta ca atat hotararea cat si contractul sunt legale si valabile chiar si in prezent, ele nefiind desfiintate de nici o instanta judecatoreasca. Actele au intrat, astfel, in circuitul civil, ele producand efecte juridice”, sustine Ciuhandu.
Mai mult, fostul primar spune ca exista si o Comisie de evaluare si analiza a performantelor sportive obtinute de echipele asociate cu municipalitatea, care a verificat activitatea sportiva si a propus CLT alocarea sumelor, aprobate apoi de alesii locali. Vorbeste si despre faptul ca pe durata asocierii, Poli a obtinut cele mai mari performante din istorie, participand in fiecare an competitional in cupele europene.
Au urmat apoi controale de la Camera de Conturi Timis.
„Intre anii 2008 si 2011 Camera de Conturi Timis a efectuat anual misiuni de audit financiar, constatand de fiecare data legalitatea asocierii si a acordarii sumelor de bani catre echipa de fotbal. Putinele obiectii punctuale ale auditorilor au fost luate intotdeauna in considerare si rezolvate, dupa caz, prin hotarare de consiliu local sau dispozitie de primar. La solicitarea Camerei de Conturi Timis, inclusiv seful Departamentului Juridic al Curtii de Conturi a Romaniei, dna prof. univ. dr. Verginia Vedinas a apreciat, in luna iulie a anului 2010, ca hotararea de consiliu local si contractul de asociere in discutie sunt legale”, explica Gheorghe Ciuhandu.
Fostul primar nu intelege cum s-a stabilit dintr-o data ca finantarea este ilegala. Da vina pe… un denunt penal.
„Intrebarea fireasca este cum dintr-o data, la opt ani de la demararea negocierilor de asociere si aproape cinci ani de la consumarea contractului, DNA descopera abuzuri in serviciu, punand sub urmarire si functionari din Primaria Timisoara care, in virtutea atributiunilor lor de serviciu, au gestionat aceasta asociere? In ceea ce ma priveste, am ramas extrem de surprins, dat fiind faptul ca, de-a lungul intregii mele activitati publice pe parcursul celor patru mandate de primar al Timisoarei (1996-2012), am respectat legea, iar pe durata contractului amintit nici o institutie abilitata a Statului Roman (prefect, Camera de Conturi etc.) nu a sesizat neregularitati in derularea contractului si a platilor aferente catre echipa de fotbal Politehnica Timisoara. Raspunsul este simplu: un denunt penal!”, dezvaluie Ciuhandu.
Gheorghe Ciuhandu: Totul a pornit de la o avocata
Fostul edil sustine ca totul a pornit de la avocata Carmen Obarsanu, care a depus o plangere penala la DNA Bucuresti.
„In mai 2010, numita Obarsanu Carmen, fost magistrat si actualmente avocat, se adreseaza DNA Bucuresti si prim-ministrului de trista amintire Emil Boc, acuzand primarul, secretarul si 15 consilieri locali de abuz in serviciu prin asocierea cu SC Politehnica 1921 Timisoara Invest SA. Denuntul viza HCL 166/2010, care completa HCL 127/2008 modificata prin HCL 177/2008, si care in aprecierea respectiva nu ar fi fost oportune si ar fi reprezentat doar o sponsorizare mascata menita sa-l imbogateasca pe Iancu Marian si pe asociati acestuia (!). De ce denuntatoarea Obarsanu Carmen a preferat aceasta cale in mai 2010, cand ar fi putut contesta HCL 127/2008 in contenciosul administrativ inca din aprilie 2008, lichidand din fasa aceasta asociere (daca ea ar fi fost ilegala)?”, se intreaba Ciuhandu.

gheorghe ciuhandu dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005863 (s)