News Flash:

ATENTIE! Punctul de frontiera Nadlac II a fost INCHIS din cauza unei defectiuni la sistemul informativ

22 Decembrie 2015
1731 Vizualizari | 1 Comentarii
vama nadlac

Punctul de trecere a frontierei Nadlac II de pe autostrada A1 a fost inchis, marti dimineata, din cauza unei defectiuni la sistemul informatic, iar pentru a nu se forma coloane de autovehicule in zona soferii au fost redirectionati catre Turnu si Nadlac I, pentru masini, si Varsand, pentru camioane.

 

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Daniel Iancu, defectiunea la sistemul informatic de la Punctul de trecere a frontierei Nadlac II a aparut, marti, in jurul orei 9.00, iar autovehiculele care tranzitau vama nu au mai putut fi verificate.

 

Conform sursei citate, pentru a nu se forma coloane de autovehicule in zona, autoritatile romane, impreuna cu cele ungare, au decis ca, inca de pe teritoriul Ungariei, soferii sa fie redirectionati catre celelalte trei puncte de trecere a frontierei din judetul Arad. Astfel, autoturismele au fost redirectionate catre punctele de trecere a frontierei Turnu si Nadlac 1 (DN7), iar camioanele catre Varsand.

 

Reprezentantii Politiei de Fontiera Arad estimeaza ca defectiunea va fi remediata in jurul orei pranzului.

 

Conform sursei citate, in momentul aparitiei defectiunii, la PTF Nadlac II nu era aglomeratie.

 

Punctul de trecere a frontierei Nadlac II de pe autostrada A1 a fost deschis in luna iulie, avand 20 de benzi de circulatie, supravegere video cu recunoastere automata a numerelor de inmatriculare si parcare pentru camioane, costurile de amenajare fiind de 30 de milioane de lei.

 

Suprafata punctului Nadlac II este de 22 de hectare si este complet supravegheata video. De asemenea, camerele instalate la cabinele de control identifica automat numerele de inmatriculare ale masinilor, iar programele informatice afiseaza daca masinile sunt furate sau daca au vigneta platita.

 

Din cele zece benzi de pe fiecare sens, patru sunt pentru autoturisme, patru sunt pentru automarfare, nefiind inclus transportul de marfuri ce trebuie controlate fitosanitar si veterinar si transportul de marfuri periculoase, iar doua sunt pentru autocare.

 

 Citeste si: Romanii stau la cozi pentru a putea intra in tara. Vama Nadlac este aproape blocata

In ultimele zile traficul la vamile vestice ale Romaniei s-a intensificat, iar controalele sunt mai riguroare dupa atentatele de la Paris.

 

Frontiera romana a fost tranzitata, sambata, de aproximativ 202.200 de persoane, dintre care 136.000 au intrat in tara, cele mai multe - 92.000 - pe la granita cu Ungaria, respectiv de peste cinci ori mai multe decat intr-o zi normala, anunta Politia de Frontiera.

 

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comuna romano-ungara, unde au trecut granita, sambata, peste 118.400 persoane, din care 92.000 pe sensul de intrare in tara. Fata de o zi normala, cand intr-un interval de 24 de ore, pe la frontiera romano-ungara intra in Romania aproximativ 18.000 persoane, traficul la frontiera a crescut de peste cinci ori.

 

Sarbatorile de iarna readuc in tara multi dintre cetatenii romani aflati in strainatate, pentru a-si petrece aceste zile impreuna cu familia si rudele, dar si cetateni straini care doresc sa-si petreaca zilele de vacanta in Romania, se arata in comunicatul Politiei de Frontiera.

 

Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006273 (s)