News Flash:

Un fost prefect de Timis a fost repus in functie, la doi ani de la sentinta data

17 Decembrie 2015
1389 Vizualizari | 1 Comentarii
mircea bacala1
Fostul prefect al judetului Timis Mircea Bacala a fost repus in functie, printr-o decizie de miercuri a Guvernului, dupa ce in 2013 a castigat un proces intentat Executivului in care cerea revenirea pe post, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, schimbarea prefectului de Timis, Eugen Dogariu, cu fostul prefect Mircea Bacala.
In acest fel, Guvernul a pus in aplicare o decizie din 2013 a Curtii de Apel Timisoara prin care Executivul era obligat sa emita un act administrativ de repunere in functia de prefect de Timis a lui Mircea Bacala. Acesta daduse in judecata Guvernul in 2012, dupa ce a fost schimbat din functie, cerand revenirea pe post.
"Guvernul a aprobat astazi (miercuri - n.r.) numirea lui Bacala Mircea in functia publica de prefect al judetului Timis. (…) Tot astazi, Executivul a adoptat o hotarare privind aplicarea mobilitatii pentru Dogariu Eugen din functia publica de prefect al judetului Timis, in functia publica de subprefect al judetului Timis", se arata in comunicat.
Mircea Bacala a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca exista inca din anul 2013 o decizie a instantei in ceea ce il priveste, pentru a fi repus in functie.
"Eu am o hotarare a instantei din 2013. Am facut demersuri pentru a fi pusa in aplicare. Odata cu punerea ei in aplicare, devin inalt functionar public", a declarat Mircea Bacala, care a urmat un curs in acest sens.
De asemenea, Guvernul a decis incetarea exercitarii, cu caracter temporar, prin detasare, a functiei publice de subprefect al judetului Timis de catre Zoltán Marossy. Acesta va reveni pe vechea sa functie, cea de sef al Serviciului de Achizitii in cadrul Consiliului Judetean Timis.
Mircea Bacala a mai fost prefect al judetului Timis in perioada 2009-2012. Din 2012 si pana in prezent, institutia a fost condusa de Eugen Dogariu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005094 (s)