News Flash:

Ce se va intampla cu Centura de Sud a Timisoarei in Guvernul Ciolos

9 Decembrie 2015
2669 Vizualizari | 1 Comentarii
centura de sud a timisoarei
Este centura de ocolire Timisoara Sud o prioritate sau nu pentru cei de la Ministerul Transporturilor? E o intrebare care isi va gasi cu greu raspunsul, cel putin in perioada urmatoare. Pe lista investitiilor centura este trecuta la capitolul proiecte prioritare pentru 2016, dar si pentru… 2017 – 2019.
Centura de ocolire a Timisoarei este in atentia Ministerului Transporturilor, doar ca nu se stie cand va fi realizata. O sinteza a alocarilor finaciare bugetare pentru proiectele derulate de acest minister include centura Timisoarei intr-o categorie aparte, alaturi de autostrada Lugoj – Deva, Timisoara – Lugoj si Orastie – Sibiu si nu alaturi cu centurile altor orase. Desi este singurul proiect al unei centuri de ocolire inclus in acest capitol, tot aici vine si dezamagirea: „Proiectele prioritare ale MT pentru anul 2016 si perspectiva 2017-2019”, este numele acestui subpunct. Deci, orizontul de timp este greu de estimat. S-ar putea sa fie anul viitor, dar mai sigur e ca acest proiect sa devina realitate intr-un orizont de timp mult mai indepartat, intre anii 2017 – 2019, scrie tion.ro.
Deci intentii exista, ceea ce e un pas inainte. Mai greu e cu gasitul banilor pentru lucrare. La acest capitol, deocamdata scrie zero in dreptul centurilor de ocolire in urmatorii ani. Ministerul se gandeste sa includa varianta de ocolire a orasului de pe Bega in grupa proiectelor finantate din bani europeni. Ce fel de proiecte, cand, pe ce linie de finantare, nu se precizeaza. Apare in strategia alocarilor bugetare doar ca fiind inclusa in cadrul principalelor proiecte finantate pe fonduri europene, alaturi de alte doua investitii aflate in curs de realizare si care oricum primeau bani europeni: cele ale autostrazilor Timisoara – Lugoj si Lugoj – Deva. Diferenta este ca aceste doua autostrazi sunt in curs de executie, iar prima dintre acestea este chiar teoretic finalizata deja. Deci guvernul care taie banii de investitii in infrastructura nu mai poate da inapoi, cum a facut in cazul autostrazii Lugoj-Deva, unde fondurile alocate pentru anul viitor sunt mult mai mici decat necesarul.
Avand in vedere modul in care au fost alocate fondurile pentru infrastructura de catre noul guvern este putin probabil ca centura Timisoarei sa capete in urmatorul an vreun leu de la buget. Sa speram ca macar autostrada de la Lugoj spre Deva va avea o soarta mai fericita si banii alocati vor fi suficienti.

timisoara sud ministerul transporturilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005335 (s)