News Flash:

Instructorul de parasutism ranit in accidentul de la Clinceni, timisoreanul Adrian Constandache, externat dupa o luna si jumatate

5 Decembrie 2015
1515 Vizualizari | 1 Comentarii
Adrian Constandache
Instructorul de parasutism Adrian Constandache a fost externat joi din Spitalul de Urgenta Floreasca, dupa o luna si jumatate de la accidentul care a avut loc la Aerodromul Clinceni, in urma caruia a fost ranit grav, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Mircea Beuran.
Seful Clinicii de chirurgie II de la Spitalul Floreasca din Capitala, Mircea Beuran, a spus ca Adrian Constandache (43 de ani) a fost adus in 18 octombrie in unitatea sanitara, in coma de gradul III, cu politraumatisme prin cadere de la o inaltime de 60-80 de metri, cu contuzii cerebrale si fracturi de membre si cu un scor de severitate de 57 din maxim 75.
Mircea Beuran a precizat ca pacientul a fost ingrijit de o echipa pluridisciplinara formata din medici de la terapie intensiva, reanimare, chirurgi, neurologi si ortopezi si va incepe recuperarea neurologica si motorie dupa externare.
"Pacientul isi aminteste multe evenimente din viata lui, cu exceptia accidentului", a mai spus dr. Mircea Beuran.
In urma accidentului de parasutism din 18 octombrie, de pe Aerodromul Clinceni, judetul Ilfov, Andreea Nica, jucatoare la clubul de handbal Unirea Slobozia, si Dan Floroiu au murit, iar instructorul de parasutism Adrian Constandache a fost ranit grav, el fiind dus atunci la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala in stare critica.
Instructorul Adrian Constandache a sarit atunci in tandem cu Andreea Nica, iar la scurt timp a facut un salt si Dan Floroiu. Acesta din urma ar fi avut probleme cu parasuta, s-a apropiat prea repede de parasuta cu care au sarit ceilalti doi si, in urma impactului, ar fi cazut toti de la aproximativ 70 de metri inaltime.
Dan Floroiu a intrat in stop cardio-respirator si a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusa la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a decedat cateva ore mai tarziu.
Potrivit reprezentantilor Aeroclubului Bucuresti, instructorul Adrian Constandache avea o experienta de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi.
Adrian Constandache, in varsta de 43 de ani, este de origine din Timisoara, unde a urmat cursurile Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud, el avand doi copii.
Andreea Nica avea 27 de ani si era handbalista la echipa Unirea Slobozia, iar in 18 octombrie facea primul salt cu parasuta. Dan Floroiu, in varsta de 49 de ani, era din Galati si locuia la Iasi, potrivit paginii sale de Facebook. Acesta era managing partner la o firma de IT din Iasi.
Parchetul Curtii de Apel Bucuresti face cercetari in acest caz pentru ucidere si vatamare corporala din culpa si incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu sau neindeplinirea lor, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta zborului. Mediafax.ro

aerodromul clinceni mircea beuran
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005084 (s)