News Flash:

Timisoara a imbracat haine de sarbatoare! Orasul este luminat de un milion de beculete

3 Decembrie 2015
1746 Vizualizari | 1 Comentarii
timisoara iluminat
Cea de-a noua editie a Targului de Craciun si-a deschis oficial portile, odata cu aprinderea iluminatului festiv: aproximativ un milion de beculete au transformat Timisoara intr-un oras de poveste.
Cupola de lumini, formata din 50.000 de leduri, s-a aprins, pentru al doilea an la rand, sub privirile curiosilor adunati in Piata Victoriei sa celebreze Ziua Nationala a Romaniei.
Stelute, inimi luminoase, clopote, turturi, fel de fel de ornamente de sarbatori au colorat orasul in acest an. In total, potrivit viceprimarului Dan Diaconu, 900.000 de beculete vor lumina strazile Timisoarei cu ocazia sarbatorilor de iarna, in centrul orasului fiind agatate cam jumatate dintre ele.
„In jur de 900.000 de beculete led si non-led avem anul acesta, cam 400.000 sunt in zona centrala si vreo 500.000 in restul orasului. Costul este in jur de 350.000, tot ce tine de iluminatul festiv – amplasare, ornamente noi, dezafectarea celor vechi”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
Targul de Craciun a fost deschis pe muzica de fanfara. Timisoara Big Band a urcat pe scena in aplauzele timisorenilor prezenti in centrul orasului. Din program nu au lipsit Hora Unirii, dar nici muzica populara, pe acordurile Ansamblului „Timisul”. Au evoluat in fata timisorenilor solistii Petrica Moise, Carmen Popovici Dumbrava, Dumitru Stoicanescu si Andreea Aleusan.
La casutele din centrul orasului veti gasi ornamente de sarbatori, cani, caciuli, fulare, papuci, oale, manusi, vin fiert, dulciuri, dar si bucate traditionale romanesti – carnati, jumari, sarmale, salate, slanina, mititei, gratare, sunca afumata.
Unii comercianti vand si cascaval in fan – 220 de lei kilogramul sau cascaval de vin – 200 de lei kilogramul, precum si cascaval rebel vienez – 250 de lei kilogramul sau cascavalul calugarului – 190 de lei kilogramul, scrie tion.ro.
Veti gasi si sarmale, cu 2,5 lei bucata, atat cu carne, cat si de post, precum si zacusca, de ciuperci sau de vinete. De la tarabele cu mancare amplasate in parcarea din fata de la Modex nu lipsesc mititeii sau gratarele cu muraturi. Cei care vor sa bea vin fiert vor putea cumpara cani speciale, inscriptionate cu Targul de Craciun Timisoara. Pentru asta trebuie sa lase insa o garantie la comercianti.
Cei mai mici dintre timisoreni se vor putea bucura, pana in 2 ianuarie, cand se inchide targul, de un carusel special amplasat in fata Rectoratului Politehnicii. O tura pe caluti costa 3 lei.
„Este un targ de Craciun care e mai frumos ca in alti ani si speram ca timisorenii se vor bucura pe tot parcursul lunii decembrie. Sunt 95 de casute care ofera produse dintre cele mai variate. Sunt multe noutati. Pe de o parte e partea de iluminat festiv, care este mai bogata, sunt casutele cu produse noi, caruselul”, a mai spus viceprimarul Timisoarei, care a aprins iluminatul de sarbatori in lipsa primarului Nicolae Robu, plecat la Roma, pentru a sarbatori Ziua Nationala alaturi de romanii din Italia.

strazile timisoare nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006982 (s)