News Flash:

Bataie de joc la adresa a mii de timisoreni!

15 Noiembrie 2015
1655 Vizualizari | 1 Comentarii
cozi la ghiseu
Nu mai putin de 8.000 de timisoreni au primit somatii de la Directia Fiscala, fiind chemati la sediul institutiei sa achite taxa de poluare, desi au firme cu activitati care nu produc impact asupra mediului. Cum pot scapa de plata taxei?
Oamenii s-au trezit acasa cu somatii, multi dintre ei fiind pusi sa plateasca 1.200 de lei – taxa pe doi ani si penalitati. Unii nu au primit adrese deloc de la Directia Fiscala pana anul acesta.
Taxa de mediu sau Taxa de poluare, in valoare de 500 de lei, a fost introdusa in anul 2013, ea intrand in vigoare odata cu taxele si impozitele locale din 2014. Anul acesta a fost anulata insa, dupa ce autoritatile si-au dat seama ca au reusit sa creeze panica in oras, taxa fiind aplicata dupa codurile CAEN. Au trimis 8.000 de somatii si s-au trezit cu 2.000 de contestatii la Directia Fiscala. Marea majoritate au fost solutionate deja, asa ca si alti timisoreni pot scapa de plata Taxei de mediu. Astfel de somatii au primit si artistii, care si-au deschis mici ateliere de arta, dar si cei care au edituri, tipografii sau restaurante.
Seful Directiei Fiscale, Adrian Bodo, declara pentru Tion.ro, in urma cu cateva zile, ca timisorenii care nu desfasoara activitati care sa afecteze mediul inconjurator trebuie sa mearga sa depuna contestatii la Directia Fiscala. Desi taxa a fost aprobata in consiliul local in 2013 si verificata de juristii primariei, Nicolae Robu sustine ca vina apartine in totalitate Directiei Fiscale.
„Foarte multa lume a fost nemultumita ca s-a trezit cu o impunere cu regim de taxa de afectare a mediului, stiind ca de fapt nu face asa ceva. Adevarul este undeva la mijloc. Directia Fiscala nu poate sa stea de vorba cu fiecare cetatean in parte sau cu fiecare firma in parte. Exista firme multe in Timisoara care au anumite coduri CAEN in obiectul de activitate. Directia Fiscala a luat lista de coduri CAEN si, in mod automat, prin sistem informatic, acolo unde s-a identificat cod CAEN pentru care legislatia prevede taxa de protectie a mediului, a aparut aceasta impunere. Cei care nu fac uz de acest cod, trebuie sa vina la directie, e si un fel de declaratie pe proprie raspundere, ca, de fapt, nu face uz de acest cod CAEN. Atunci se elimina aceasta impunere. Mie imi pare rau ca s-au creat si nelinisti si suparari pentru multi cetateni. Ar fi trebuit sa se explice dinainte ce urmeaza sa se intample, ar fi trebuit sa existe de la inceput o inregistrare a codurilor. Vina este, trebuie sa o spunem deschis, a Directiei Fiscale”, a precizat primarul Timisoarei.

directia fiscala fiscala nicolae robu directiei fiscale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006140 (s)