News Flash:

LEAC MIRACULOS! Beneficiile nestiute ale consumului de germeni de grau

11 Noiembrie 2015
1729 Vizualizari | 1 Comentarii
germeni
Germenii de grau sunt niste embrioni ai semintelor de grau. Sunt extrem de bogati in grasimi nesaturate, proteine si fibre, dar iti aduc si aportul necesar de vitamine precum E, B1. B2 si B6. Mai mult, ei contin si minerale necesare corpului, cum ar fi magneziu si zinc.

Beneficii asupra organismului

De fiecare data cand ai probleme cu colesterorul, consumul de germeni de grau te poate ajuta. Datorita compozitiei lor, germenii de grau ajuta la diminuarea riscului aparitiei de boli cardiovasculare si te ajuta sa stochezi energie in muschi. Organismul tau devine mai rezistent si te vei simti mult mai energic. In germenii de grau se gaseste un nutrient ce poarta numele de octacosanol si este ideal pentru a imbunatati reflexele corpului tau.

Mai mult decat atat, el este necesar persoanelor ce vor sa piarda din greutate pe post de supliment, scrie ecuisine.ro. Tot germenii de grau actioneaza si ca o bariera impotriva stresului si ajuta corpul sa distribuie in mod intelept si eficient oxigenul din organism.

Sursa de antioxidanti

Datorita continutului ridicat de vitamina E, germenii de grau sunt considerati un antioxidant natural. Ei sunt capabili sa te ajute in prevenirea unor boli precum cancerul sau bolile de inima. Acestia sunt capabili sa actioneze ca un scut pentru ochii, plamanii sau muschii din corpul tau si impiedica formarea cheagurilor de sange. Prin continutul lor ridicat de acid folic, germenii de grau reduc nivelul de hemocisteina, un aminoacid care poate favoriza atacul de cord si nu permitdeteriorarea arterelor.

Germenii de grau contin vitamina D si te ajuta in procesul digestiv, fiind capabili chiar sa iti mentina pielea sanatoasa deoarece actioneaza asupra ei prin repararea tesutului. Sigur ai auzit de creme de corp care contin extract de germeni de grau.

Probabil cea mai cunoscuta proprietate a lor este aceea de a oferi organismului tau fibrele de care el are nevoie pentru ca intenstinele tale sa functioneze normal. De aceea exista o multitudine de persoane care consuma in fiecare dimineasa cereale si amestecuri de germeni de grau cu iaurt sau aleg sa consume biscuiti pe baza de germeni de grau.

Modul de pastrare

Prin continutul lor de grasimi nesaturate, germenii de grau sunt cunoscuti pentru faptul ca nu rezista perioade indelungate. In starea lor bruta, ei sunt dificil de pastrat. Isi recomandam sa folosesti borcane etans, deoarece numai recipientele foarte bine sigilate pot asigura pastrarea germenilor de grau pentru o perioada de pana la un an.

Exista si posibilitatea de a congela germenii de grau si atunci ii poti pastra pe o perioada de maxim 9 luni, dar nimeni nu iti poate garanta ca procesul de congelare nu va distruge sau diminua din proprietatile germenilor de grau.

deteriorarea arterelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006419 (s)