News Flash:

Timisorenii, sufocati de taxe si impozite! Iata cat de mult va creste in 2016 impozitul pe locuinta

11 Noiembrie 2015
1457 Vizualizari | 2 Comentarii
impozit
Timisoara este din nou in „frunce”. De data aceasta, intr-un top al oraselor cu cele mai mari scumpiri ale impozitului pe locuinte in 2016, realizat de experti independenti. Inaintea Timisoarei se afla Bucuresti si Cluj-Napoca.
Consiliul Local Timisoara a adoptat, la jumatatea lunii octombrie, valoarea taxelor si impozitelor pe anul 2016. Au fost cateva modificari, impuse de Codul Fiscal. Unii proprietari vor plati mult mai mult impozitul pe locuinta, iar cei care nu isi ingrijesc casele si terenurile beneficiaza de supraimpozitare.
Practic, timisorenii care stau in locuintele pe care le detin sau le inchiriaza platesc un impozit asemanator cu cel de pana acum, fiind calculat prin aplicarea cotei de 0,1% asupra valorii impozabile a cladirii. Cei care folosesc insa locuintele in alt scop decat cel de locuinta – ca sediu de firma ori il inchiriaza unei societati comerciale, platesc 0,6% asupra valorii impozabile a locuintei sau cladirii, scrie tion.ro.
In topul prezentat de hotnews.ro, intocmit de consultanti fiscali independenti, Timisoara se afla pe locul 3, cu o populatie oficiala de 319.279 si cu o crestere de 25% la impozitul rezidential si cu una de 747,95% la nerezidentiale. Inaintea Timisoarei se afla Bucuresti, Cluj-Napoca, iar dupa capitala Banatului se gasesc Iasi, Constanta, Craiova, Brasov, Galati, Ploiesti si Oradea.
Potrivit hotnews.ro, Turda si Tecuci sunt localitatile in care primariile au impus cele mai mari cresteri ale impozitelor pe locuintele persoanelor fizice, iar Ramnicu Valcea, Calarasi, Turda si Campina au cele mai mari cresteri ale impozitelor, pentru cei care si-au stabilit sediul firmei acasa, se arata in primul studiu facut pe principalele 50 de orase ale Romaniei.
Pentru prima data in ultimii 25 de ani, impozitul pe locuinte nu mai tine cont de calitatea proprietarului persoana fizica sau persoana juridica, ci de scopul in care este folosita cladirea in cauza.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006356 (s)