News Flash:

Renunta la ANTIBIOTICE! Iata plantele care ucid virusurile

1 Noiembrie 2015
1528 Vizualizari | 1 Comentarii
usturoi gol

Dupa cum poate multi dintre noi stiu, farmacia verde este bogata in antibiotice naturale. Medici specialisti fitoterapeuti ne invata  nu numai cum sa facem fata suferintelor minore, dar si cum sa folosim remediile traditionale pentru a usura disconfortul unor boli complexe. Plantele care pot tine locul antibioticelor sunt: musetelul, usturoiul, echinaceea si multe altele.


Echinaceea este planta care intaraste imunitatea. Tinctura de echinacea ajuta organismul sa lupte impotriva virusurilor ce pot provoca tuse, gripa sau bronsite. Se poate prepara din 20 de linguri de planata fin macinata, peste care se toarna alcool de 70 de grade. Vasul se va inchide ermetic si se lasa la macerat timp de zece zile. Pentru infectiile cronice, puteti sa luati doua linguri cu tinctutra de echinacea zilnic, timp de trei saptamani. La fel de eficiente sunt si tincturile de lemn dulce, muguri de plop si ienupar.

Cea mai eficienta este tinctura de propolis, administrata frecvent fiind un veritabil antibiotic natural, la fel de eficient ca streptomicina sau penicilina. Trateaza eficient si cu succes virusul gripal si pe cel herpetic.

Musetelul
 este planta care impiedica dezvoltarea bacteriilor. Este o planta buna pentru problemele digestive, insomnie, tensiune nervoasa, inflamtii etc. Componentele uleiului volatil de musetel are o actiune antibacteriana ce impiedica inmultirea bacteriilor. Iata de ce aceasta planta este recomandata  in tratarea multor infectiuni genitale. Musetelul calmeaza, de asemenea,enterocolitele, are efect antiinflamator si decongestionat. Pentru bai si pentru spalaturi se prepara o infuzie din doua linguri de flori la 200 ml apa clocotita. Uleiurile volatile extrase din mustel seamna foarte mult cu antibioticele moderne, deoarece contin compusi de structuri diverse.

Usturoiul este un foarte bun adjuvant al sanatati deoarce ataca virusurile. Desi  nu ne incanta mirosul lui pe care-l emana, usturoiul contine anumite substante ce pot inlocui cu succes penicilina. Probabile este planta cu cea mai mare actiune antimicrobiana si antivirala. El este util in tratarea infectiei cu Helicobacter.


farmacia verde remediile traditionale echinaceea musetelul usturoiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006600 (s)