News Flash:

Au inceput lucrarile la inelul IV rutier al Timisoarei. Ce lungime va avea acest tronson

31 Octombrie 2015
1405 Vizualizari | 1 Comentarii
inel rutier timis
Lucrarile la primul tronson din Inelul IV rutier al Timisoarei, care va inconjura in final intregul municipiu si va avea rol de centura, au demarat in aceasta saptamana
Valoarea totala a investitiei este de 5,9 milioane de lei, banii provenind integral de la bugetul local. Durata de executie a lucrarii este de opt luni. 
'Astazi putem da drumul lucrarilor la unul dintre cele mai importante proiecte pe care le avem, cel de amenajare a inelului IV de trafic auto. Acesta este un prim tronson, cuprins intre bulevardul Constructorilor si strada Macin, cu racord la strada Demetriade. Traseul Inelului va urma in aceasta parte de nord a orasului pe marginea padurii, unde nu a mai fost niciodata drum, si se va ajunge in zona Macin. In punctul de intersectie cu strada Demetriade va fi un sens giratoriu', a explicat primarul Nicolae Robu, in cadrul unei conferinte de presa tinuta in teren. 
Potrivit edilului, proiectul in ansamblul sau este mult mai mare si va cuprinde continuarea prin partea de est a acestui traseu pana in Calea Buziasului, din sudul Timisoarei. 
'Evident ca si pe acolo se va crea un drum pe unde nu a mai fost niciodata, prin spatele unitatilor industriale din Calea Buziasului. Pana in 2018 va fi gata si acel tronson, cu o trecere pe sub calea ferata, pentru a evita stationarea la bariera, care la ora actuala este inevitabila. Desigur ca vom continua pana in partea de vest a orasului si vom inchide complet Inelul IV', a afirmat primarul Robu. 
Primul tronson al Inelului IV are o lungime de 1,66 km, lucrarea cuprinde amenajarea de carosabil cu doua benzi cu latimea de 7 metri, trotuare, piste de biciclete conform standardelor, cu latimea de 1,5 m, si un sens giratoriu. 
Cele doua firme executante ale lucrarii sunt locale, care au mai lucrat si la Pasajul Michelangelo. 
'Inelele pe care noi le construim in jurul Timisoarei au si rol de pseudo-centura, intrucat Guvernul nu a dorit sa finanteze realizarea centurii municipiului, cu toate ca este nevoie stringenta de ea', a conchis Robu. 
Intregul Inel IV ar urma sa aiba lungimea totala de 12 km. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004868 (s)