News Flash:

AVERTISMENTUL CUMPLIT al lui Arsenie Boca: Daca nu alaptati copiii...

28 Octombrie 2015
2263 Vizualizari | 1 Comentarii
arsenie boca
Arsenie Boca a fost un militant anti-avort destul de fervent. Marturiile unor oameni simpli care l-au cunoscut pe parinte stau drept dovada ca Sfantul Ardealului denumeste lepadarea copiilor nevinovati un pacat strigator la cer. Totodata, preotul cu faima de sfant sustine ca toate mamele trebuie sa-si alapteze copii altfel se vor imbolnavi mult mai usor, poate chiar de cea mai temuta boala a secolului, cancerul.

"Daca nu alaptati copii,veti alapta cancer!” „Nu cresteti caini cresteti copii. Nu vreti copii? Traiti ca fratii"

Iata ce spune Arsenie Boca despre avort: „E ucidere la mijloc, nu e ceva mai usor. E pacat strigator la cer. Ascultati toti cu luare aminte. Sangele lor striga razbunare. De aceea nu vei avea noroc cu ceilati, ci plans si jale. Razbunarea sangelui varsat se face fara mila, ori ca iti ia Dumnezeu si pe ceilalti, ori vor cere insasi capul mamei. Stiti bine ca aceasta se intampla la multe atunci pe loc. Iar aceasta asa se tocmeste, ca atata suparare vei avea in casa incat iti pierzi cumpatul si uiti de marea mila a lui Dumnezeu ce o are cu toti pacatosii. Si se apropie diavolul de tine si-ti baga-n cap gandul sa-ti iei lumea in cap si sa-ti faci capatul. Asta e glasul impotriva tuturor celor ce fac asa. Mare ispitire patesc mamele care au ucis copii. Iar daca vrei sa scapi tu si ceilalti copii pe care i-ai facut trebuie sa pui in loc tot atatia copii ai altor femei sarace si sa-i botezi. Iar daca nu, ia-i si botezati gata caci stie Dumnezeu cat te mai tine. Si sa grijesti de dansii ca si de copiii tai, cu imbracaminte si incaltaminte frumoasa, bani de scoala, pana-s in stare sa-si castige singuri painea. Si ce scoti din copiii tai aceea sa iasa si din aceia. Iar toate necazurile ce le vei avea in vremea asta fie pentru ei fie de la ei sa le rabzi toate nadajduind mila lui Dumnezeu, ca-ti va ierta pacatul. Caci prin rabdare ispasesti pacatul. Iar milostenia cu osteneala biruie inaintea judecatii.”


O alta vorba de duh lasata mostenire de parintele Arsenie este: "Din cauza avorturilor romanilor ne vor stapani tiganii."


Vorbele de duh ale parintelui Arsenie despre casatorie si copii:


Casatoria e sacul cu pacate, marita-te si ia-l in spate.


Casatoria a doua, de obicei, este mai rea ca prima.


Daca nu alaptati copii, veti alapta cancer!….


Decat cancer mai bine copii. Iobagii aveau cate 16 copii. Si erau slugi!


Copiii nefacuti strica pe cei facuti.


Nu cresteti caini, cresteii copii. Nu vreti copii? Traiti ca fratii.


Decat fuga de riscurile ereditatii si decat feririle de a avea copii, mai bine moartea la datorie.


Casatoria-i pentru mantuire si prunci, nu pentru placeri si desfranare.


Pantalonii la femei – mult mai grav ca lipsa de basma la rugaciune.


Daca nu poti vorbi cu copiii despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu despre ei.


Cine face curte nu face carte.


Si nu in ultimul rand, marturiile cutremuratoare ale unor oameni care l-au cunoscut pe Arsenie Boca:


In 1941 a venit la Parintele pentru sfat si un frate al meu Vasile, casatorit in satul Calbor, langa Fagaras. Venise pentru ca se gandea ca va fi chemat si el in razboi si sa primeasca binecuvantare. Cand a ajuns in fata Parintelui, fara sa-i spuna cine este, Parintele i-a spus: „Vasile, tu ti-ai ales avere, nu muiere. Pentru asta vei suferi toata viata”. Atat i-a spus. Si asa a fost. El isi luase o fata bogata cu pamant nesfarsit. Cand au venit comunistii, i-au luat si pamantul de sub casa lui. (Pr. Sofonea Ioan, Sibiu)


Eu sunt la a doua casatorie, binecuvantata si aceasta de Parintele Arsenie. Cand eram casatorit cu prima sotie, 1-am rugat sa mijloceasca ca sa ne binecuvanteze bunul Dumnezeu cu copii. Apoi i-am spus ca sotia avusese doua sarcini extrauterine. Dansul mi-a raspuns: „Minte, ma, dar daca n-a vrut sa alapteze copii, va alapta cancer”. Intr-adevar, a murit de tanara, cu cancer la piept. (Dumitru Matronea, Sibiu)

Stateam cuminte si asteptam sa-mi vina randul. Pariniele tuna si fulgera impotriva pacatului, la crestini, iar eu ma faceam tot mai mica, pe masura ce ma apropiam de el. Cu epitrahilul tras peste un halat, cu o caciula pe cap si cu pantofii incaltati in galosi, Parintele Arsenie catehiza, predica, mustra si binecuvanta, dezvaluind pacatele fiecaruia, dupa masura. Am fost martora unor scene care m-au infricosat… Un barbat de vreo 50 de ani se arsese pe fata cu azot si era desfigurat. Dar nu pentru asta venise la Parintele, ci doar pentru a- i inmana un modest pomelnic. Duhovnicul 1-a strapuns cu privirea, dupa care 1-am auzit spunand: „De ce crezi tu, crestine, ca te-ai ars chiar pe fata, ca sa fii respingator pentru toata lumea? “. Barbatul amutise. „Sa-ti spun eu de ce…Ti-ai batut joc de o fata in tinerete, dar nu ai luat-o de nevasta. A ramas singura, pana la varsta asta si este si stearpa pe deasupra,, fiindca a avortat, ca sa evite rusinea unui copil fara tata, iar de atunci n-a mai putut ramane insarcinata. Ai pacatuit si tu, dar ai impins-o si pe ea spre pacat! Acum platesti cu suferinta asta…”. Omul isi plecase ochii in pamant si plangea infundat, cu pomelnicul uitat intr-o mana. O femeie trecuta de 60 de ani, din Sambata de Jos, se plangea ca fiul ei s-a apucat de baut si o bate cu lantul de cate ori se imbata. Parintele a ascultat-o, privind tinta in ochii sai, apoi l-am auzit cum ridica vocea: „Pe tine te bat de fapt cele 22 de avorturi pe care le -ai facut! Stii ce insemna asta? Auzi acum: asta insemna tot atatea suflete care s-au dus pe lumea cealalta, fara a fi fost botezate si nu vor putea intra in Imparatia Cerurilor din cauza ta! In schimb, tu ai strans bani si ti-ai facut ditamai cavoul, de parca dupa moarte vei ramane acolo”. (Lucia Chima, Sinca Veche)

Vezi si alte marturii pe obiectiv.info.

 


arsenie boca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006272 (s)