News Flash:

O noua pietonala rasare in centrul Timisoarei

27 Octombrie 2015
1399 Vizualizari | 1 Comentarii
pietonala2
Pe langa cele patru piete si zece strazi din centrul istoric al Timisoarei care au intrat in reabilitare pe fonduri europene, reprezentantii primariei au decis sa mai refaca inca patru strazi, pe care sa le transforme de asemenea in zone pietonale.
Este vorba despre strazile Janos Bolyai si Episcop Augustin Pacha (partial, dinspre Piata Unirii spre bulevardul Revolutiei), pe care lucrarile s-au finalizat deja, Dimitrie Cantemir, pe care a inceput santierul acum, si Victor Vlad Delamarina, pe care urmeaza sa inceapa lucrarile.
Aceste strazi nu vor fi ca celelalte cuprinse in proiectul de reabilitare pe bani europeni, pavate integral cu piatra, ci cu asfalt dintr-un capat in celalalt si cu cateva randuri de piatra pe margine, spre cladiri. Iar pe viitor ar urma sa intre din nou in santier, pentru ca autoritatile locale au in plan reabilitarea lor printr-un nou proiect pe fonduri europene, care sa cuprinda inca 20 de strazi din centru – Cetate 2.
Acum, cele patru strazi mentionate vor fi asfaltate pe programul de reparatii, din bani de la bugetul local.
Ca o mare parte din centrul vechi devine spatiu pietonal, la fel cum este si in alte orase europene, este un lucru de apreciat, dar oamenii reclama ca nu mai au unde sa isi parcheze masinile in zona.
Iar asta se vede si in numar mare de autovehicule parcate pe scuaruri si trotuare, spatii verzi si zone unde oprirea este interzisa. Si asa ajungem ca pietonii sa fie nevoiti sa se strecoare printre masini pe trotuare, spatii verzi distruse si risc de accidente rutiere, pentru ca avem vehicule parcare si pe scuarurile de langa liniile de tramvai, scrie tion.ro.
Iar partea cea mai proasta este ca nu exista inca niciun proiect concret aprobat pentru vreo parcare in zona centrala a Timisoarei. Soferilor li se servesc in continuare promisiuni si ar mai putea dura ani pana la construirea unei parcari de mari dimensiuni in Cetate.
Primarul Nicolae Robu promitea in campania din 2012 „realizarea a cel putin 5 parcari mari (zona centrala)” – asa scria pe pliantele electorale, printre prioritatile sale pe 4 ani.
Singurele locuri de parcare amenajate de administratia Robu in zona centrala au fost cele de pe bulevardul I.C Bratianu, unde soferii parcau de fapt si inainte, dar au fost realizate niste marcaje noi si s-au pus cateva table cu TimPark.
Ce avem la ora actuala? O intentie anuntata de a construi o parcare supraterana pe zece niveluri in zona Oituz – Popa Sapca, pentru care oficialii primariei spun ca discuta inca de anul trecut despre un schimb de proprietati cu reprezentantii Universitatii de Vest, si alt plan privind realizarea unei parcari subterane cu 700 de locuri in zona de dupa MIU – bulevardul I.C. Bratianu.
Parcarea subterana este cuprinsa intr-un proiect mai amplu, care vizeaza si transformarea pasajului din Piata Victoriei in pasaj auto si reproiectarea infrastructurii de transport in centrul orasului si reorganizarea circulatiei in sens unic. Pentru toate acestea avem doar un studiu de fezabilitate, care a ajuns sa fie aprobat in consiliul local la mai bine de un an si jumatate de la incheierea contractului pentru elaborarea documentatiei.

cetate 2
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004872 (s)