News Flash:

Revolutia fiscala. Sindicatele din chimie si petrochimie CER ABROGAREA OUG de modificare a Codului Fiscal

13 Noiembrie 2017
1324 Vizualizari | 4 Comentarii
buget

Sindicatele din chimie si petrochimie cer abrogarea OUG de modificare a Codului Fiscal, argumentand ca diminueaza contributia angajatorului la 2,25% pentru conditii normale de lucru si creste contributia angajatului, urmand sa scada salariile tuturor salariatilor, potrivit unui comunicat emis luni.
Consiliul Federativ al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Chimie-Petrochimie „Lazar Edeleanu”, care reuneste mai multe sindicate, printre care Rompetrol, Michelin si OMV Petrom, a solicitat Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR - Fratia) sa faca demersurile necesare pentru ca O.U.G. nr.79/2017 de modificare a Legii 227/2015 (Codul Fiscal) sa fie abrogata, se arata in comunicatul transmis luni.

„Aceasta OUG nu transfera nici o contributie de la angajator la angajat, asa cum s-a sustinut de catre Guvern in toata perioada dinaintea adoptarii acesteia. Daca intr-adevar era un transfer, trebuia ca acesta sa rezulte din efectul legii, ori, in cuprins nu regasim acest lucru. De fapt: O.U.G. diminueaza contributia angajatorului la 2,25% pentru conditii normale de lucru si creste contributia angajatului astfel: de la 16% (CAS si CASS), 16% impozit si 0,5 somaj (acum), la 35% CAS si CASS si 10% impozit pe venit de la 1 ianuarie 2018”, argumenteaza sindicalistii din chimie si petrochimie.

„Prin aceasta modificare a Codului Fiscal scad salariile tuturor salariatilor din Romania”, se arata in comunicatul transmis.
„Pentru sistemul privat, statul nu compenseaza aceasta diminuare, neavand in cuprinsul actului normativ vreo norma prin care angajatorul sa fie obligat sa majoreze salariul. In aceste conditii, ramane doar negocierea intre angajator si angajat, daca si in ce procent va majora salariile, pentru a diminua efectul aplicarii O.U.G. de modificare a Codului Fiscal”, potrivit federatiei.

„Daca Guvernul Boc a scazut salariile din sistemul bugetar cu 25%, acum Guvernul Tudose a scazut salariile nete din sistemul privat cu peste 17%, fiind nevoie ca angajatorul sa acorde o majorare a salariilor de baza cu 21% (procent calculat inclusiv in simularile prezentate in Comisii de Dialog Social din cadrul Prefecturilor din data de 07.11.2017) ca salariatul sa nu piarda la salariul net in urma adoptarii O.U.G”, se mai arata in comunicat.

„Suntem pregatiti pentru actiuni specifice sindicale ca aceasta OUG adoptata de un Guvern social democrat, prin care scad salariile din sistemul privat, sa fie abrogata”, se mai arata in comunicat.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Chimie - Petrochimie „Lazar Edeleanu" are in componenta sindicate din Rompetrol, Azomures, Petrotel Lukoil, Michelin, Chimcomplex Borzesti, OMV Petrom, Policolor, Conti Tech, Amplo, Gedeon Richter, Qualicaps Romania si Iprochim. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

AlexAz  | #10280
Ce tot amestecați lucrurile. Aici este vorba despre un joc politic de denigrare a corporațiilor la care sunt angrenate si sindicatele. La Rompetrol s-au investit bani în revitalizarea petrochimiei românești. Sistemele modernizate rămân în țară, chiar dacă kazahii vor renunța la afacerea din România.
Mija  | #10281
Sindicatele fac jocul politicienilor. Dezinformare și metode rusești de înlăturare a competiției.
Viki  | #10282
Eu nu cred că vor scădea salariile angajaților. Se dorește destabilizarea și haos economic. De aceea se aruncă vina asupra investitorilor străini care au venit aici cu bani.
Introduceti comentariul dumneavoastra
Sofia  | #10283
Se aruncă pisica în curtea celor care chiar au făcut industria asta sa meargă. Până la investițiile KMGI, petrochimia românească era pe butuci.
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004816 (s)