News Flash:

Olguta Vasilescu, anunt de ULTIMA ORA despre pensiile romanilor

21 Septembrie 2017
2322 Vizualizari | 1 Comentarii
olguta
Ministrul Muncii a facut ultimele anunturi despre pensii si salarii. Lia Olguta Vasilescu a anuntat un nou mod de calcul al pensiilor, fara a oferi insa detalii.


Ministrul MunciiLia Olguta Vasilescu, a explicat, la Romania TV, cum va fi simplificata formula de calcul a pensiilor, dar si cum vor creste salariile romanilor in urmatoarea perioada.


"Nu vor mai fi acele pensii minime, vor trece ca si prestatie sociala. Se vor mari de anul viitor. Asa-numita acum pensie minima va ajunge la 640 de lei, dar nu va mai fi categorisita ca pensie, ci ca o prestatie sociala. Nicio pensie nu va scadea, conform legii pensiilor. Ce a fost de corectat la pensiile speciale s-a corectat. De asemenea, pot sa va spun ca in ceea ce priveste pensiile, se va respecta programul de Guvernare. Este vorba de alta formula de calcul. Rugamintea este sa vedeti legea cum arata... De la inceputul anului, salariul de 1.450 lei, acest salariu minim va creste in fiecare an cu 100 de lei, apoi am avut majorarea salariului bugetarilor intre 10-50%. Mai sunt cateva OUG pe traseu cu cresteri salariale. Pana la aceasta data avem majorare de 9 miliarde, pana la sfarsitul anului cheltuiala va fi cu 12 miliarde in plus fata de anvelopa de anul trecut. Va fi o crestere pe net de circa 4%. Brutul devine acesta. Anul viitor noi avem 100 de lei in fiecare an pentru cresterea minimului pe economie. In 2020, brutul va fi 2.050 de lei", a declarat ministrul Muncii.

ministrul muncii ministrul muncii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

buzduk  | #10157
da ati rezolvat pensiile speciale ...adica le-ati lasat in plata,...fara sa respecte principiul contributivitatii....dar si asa tot nelegale le consideram ca si salariile au fost luate la fel si chiar de contribuiau aveau de unde.--au muncit(militari,politisti..etc..) 20 de ani si exploateaza poporul 40 ....pt ce ia ,,alesul,pensie speciala? e mai destept?--sa contribuie ca si asa isi fac doar interesele lor!!--si un amarit de salariat dupa 43 de ani de munca iese..cu nimic!!!-unde e dreptatea?poate numai la voi...am ajuns ca in ,,FERMA ANIMALELOR,,......
Introduceti comentariul dumneavoastra
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006600 (s)