News Flash:

Sistemul de invatamant dual, promovat in scolile din Timis

19 Decembrie 2014
1625 Vizualizari | 1 Comentarii
Firmele implicate in programul scolii duale, prin care se promoveaza invatamantul profesional, au pornit o caravana care a atras atentia asupra acestui sistem de educatie alternativa. Caravana a ajuns si in mai multe scoli din judetul Timis. 
Firmele din cadrul cluburilor economice de limba germana au initiat campania nationala de promovare a invatamantului profesional dual sub denumirea „Caravana meseriilor” pentru a atrage elevii din clasele a opta. In zona de interes a acestei caravane s-au aflat, recent, mai multe scoli din judetul Timis.
Scopul nu a fost doar cel al unei informari cu pliante sau afise. In masina care insotea caravana se aflau obiecte si aparate care reprezentau centrul de greutate in desfasurarea viitoarei meserii: aparate de sudura, bancuri de lucru, dotari pentru birotica.

ISJ Timis demareaza controale in scolile din judet
 
Caravana meseriilor a vizitat patru locatii, dintre care doua in Timisoara ( Scoala generala Nr. 21 si Scoala Generala Nr. 7 ), Scoala Generala din orasul Recas si cea din comuna Giarmata. Aproape 350 de elevi din clasele a VIII-a au primit informatiile necesare abordarii invatamantului dual.
Institutiile abilitate au devenit intre timp partenerii cluburilor economice, iar interesul din partea elevilor si acceptul parintilor este tot mai mare tocmai prin faptul ca primii absolventi ai acestui model de pregatire sunt integrati si apreciati la locurile de munca. In acest an au inceput alti 80 de elevi, in trei clase, scoala profesionala duala in Timisoara - doua clase cu profil tehnic la Liceul „Regele Ferdinand I” si una la „Liceul Ion C. Bratianu” cu pregatire in domeniul administrativ.
Astfel se cauta tineri, viitori elevi ai invatamantului profesional dual, care in decurs de trei ani vor fi pregatiti ca specialisti care sa completeze necesarul fortei de munca calificate in intreprinderi, scrie tion.ro.
„Scopul este sa atragem si sa convingem tinerii sa invete o meserie, deoarece trebuie schimbata mentalitatea. Locurile de munca necalificate in strainatate nu sunt o alternativa. Pe piata muncii este nevoie de meseriasi, de aceea trebuie invatata o meserie de viitor”, mentioneaza organizatorii caravanei, care a parcurs mai multe localitati transilvanene si, ulterior, a poposit si in judetul Timis.
Cluburile economice au menirea de a coordona proiectul in regiune; firmele locale expun in scoli locurile de munca si produsele lor; ambasada Germaniei la Bucuresti promoveaza si sustine financiar actiunea; inspectoratele scolare promoveaza invatamantul dual si pregateste cadrul legal, iar institutiile locale au rolul de promovare pe plan local si sustinere logistica.

caravana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005859 (s)