News Flash:

Zona de agrement la marginea Timisoarei

12 Februarie 2015
1214 Vizualizari | 0 Comentarii
In aceasta primavara vor incepe in sfarsit lucrarile de reconstructie ecologica a baltii Lamaitei, un loc lasat in paragina de la marginea Timisoarei, din zona Freidorf. Primaria vrea sa amenajeze acolo un nou parc, prevazut cu luciu de apa, cu pesti si pasari – poate califari sau chiar lebede, zona de recreere cu sezloguri si spatiu de joaca pentru copii. Pentru acest obiectiv se va plati peste jumatate de milion de euro si a fost desemnata deja firma care se va ocupa de executie.

Reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat in aceste zile finalizarea licitatiei pentru reconstructia ecologica a baltii de pe strada Lamaitei.
„A fost finalizata procedura de atribuire a contractului de lucrari privind reconstructia ecologica a baltii de pe strada Lamaitei. A expirat perioada de depunere a contestatiilor, nu am avut contestatii si, prin urmare, vom trece la treaba de indata ce vine primavara. Firma castigatoare se numeste Kasdum-GF SRL. Lucrarile au fost estimate de proiectanti la 2.136.000 de lei fara TVA, iar in urma licitatiei electronice oferta castigatoare a fost de 2.050.500 de lei tot, fara TVA”, a anuntat primarul Nicolae Robu. Asta inseamna peste 570.000 de euro cu TVA inclus. Finantarea va fi asigurata de la bugetul local.
Autoritatile locale spun ca, prin reconstructia ecologica a Baltii Lamaitei, din zona Andreescu-Freidorf, se doreste amenajarea complexa a unui teren de aproximativ un hectar, cu luciul de apa aferent, care vor deveni principalul spatiu de relaxare al locuitorilor din zona si nu numai, scrie tion.ro.
„Va fi reamenajat spatiul verde, se va curata si reconfigura luciul de apa, se vor planta arbori si arbusti si va fi colectata apa pluviala de pe 30% din blocurile cu sarpanta din cartier si descarcarea apei se va face in balta”, a explicat Robu.
Planurile cu Balta Lamaitei au fost expuse inca de anul trecut de catre seful Directiei de Mediu a municipalitatii, Adrian Bere.
„Este un luciu de apa care va fi ecologizat. Se vor colecta apele pluviale, toata apa va fi filtrata, va fi un ponton acolo, vor fi bancute, o zona de recreere cu table de sah, inca o zona de recreere cu sezlonguri. Vom avea echipamente de joaca pentru copii si aparate pentru sport. Printre altele se va face decolmatarea malurilor, se va imbunatati tot ce inseamna zona verde. Asa cum am vazut in multe tari civilizate, exista parcuri care au si lucii de apa. Vom pune pesti in interior, vom aduce inclusiv pasari de apa. N-am spus sa punem lebede. M-am gandit la califari. Sunt pasari de apa foarte rapide, noi avem si la Zoo, inoata pe sub apa, sunt agile. E foarte dificil sa prinzi un califar, sunt foarte rapide”, afirma Bere.
Intrebat daca vor fi aduse totusi si lebede, care pot fi admirate in zone cu astfel de amenajari din strainatate, primarul a dat de inteles ca nu.
„Probabil si lebede, dar... cu cursuri de aparare. O sa fie ce vrea domnul Bere. Asta intra ulterior, nu stiu detaliile”, a conchis edilul.
Lucrarile de reconstructie ecologica a Baltii Lamaitei ar trebui sa fie realizate in decurs de 8 luni, potrivit autoritatilor locale.

baltii lamaitei zoo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004895 (s)