News Flash:

ZIUA SERBIEI, sarbatorita la IULIUS MALL TIMISOARA

12 Februarie 2016
1232 Vizualizari | 0 Comentarii
Ziua Serbiei la Iulius Mall
Persoanele care doresc sa afle mai multe despre traditiile altor popoare sunt invitate, in weekend, la o serie de evenimente dedicate Zilei Serbiei, sarbatorita in fiecare an pe data de 15 februarie. Programate sambata, 13 februarie 2016, manifestarile se adreseaza timisorenilor de etnie sarba, celor care indragesc obiceiurile vecinilor de peste granita, dar si turistilor din Serbia care viziteaza mall-ul.  
Clientii Iulius Mall vor avea ocazia sa admire tesaturile si broderiile artizanale create de „Bunicutele din Uzdin”, special invitate la acest eveniment. Mai mult, persoanele interesate vor putea invata direct de la talentatele doamne cum se impletesc ciorapei din lana sau cum se decoreaza, cu acul si iglita, diferite obiecte traditionale. Bunicutele vor oferi si informatii interesante despre portul popular si obiceiurile din regiunea lor. Standul unde se va desfasura atelierul de creatie si unde vor putea fi admirate obiectele artizanale va fi amplasat la demisolul Iulius Mall Timisoara si va fi deschis sambata, intre orele 12.00 – 18.00.
Tot sambata, de la ora 17.00, formatia de tamburasi condusa de Toma Giurici, una dintre cele mai vestite din Banat, va sustine un recital de muzica sarbeasca, locul desfasurarii acestuia fiind demisolul mall-ului. Tamburele sunt instrumente traditional sarbesti, cu coarde, asemanatoare mandolinelor. Grupurile de tamburasi reprezinta una dintre cele mai frumoase traditii sarbesti, muzica lor rasunand, conform obiceiurilor, la evenimentele festive.

zilei serbiei iulius mall
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011918 (s)