News Flash:

Ziua NATO, sarbatorita si in Romania

5 Aprilie 2015
1476 Vizualizari | 1 Comentarii
nato
Ministerul Apararii Nationale (MApN) a organizat, duminica, o ceremonie militara prilejuita de Ziua NATO in Romania, tot duminica fiind declarata si Ziua Portilor Deschise la MApN.
La eveniment au fost prezenti ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, seful Statului Major General al Armatei Romane, generalul Nicolae Ciuca, precum si alti membri ai conducerii ministerului.
Ceremonia a debutat cu ridicarea drapelului national si a drapelului NATO si intonarea imnurilor Romaniei si al Aliantei Nord-Atlantice. A urmat un moment de reculegere in memoria militarilor cazuti la datorie in teatrele de operatiuni.
"NATO reprezinta o alianta a valorilor democratice si a solidaritatii intre statele membre. Romania si-a asumat cu seriozitate statutul de membru cu drepturi depline a celei mai de succes aliante politico-militare din istoria omenirii, intelegand odata cu beneficiile care decurg din aceasta calitate si obligatiile pe care si le indeplineste cu succes. Militarii nostri si-au cucerit cu arma in mana respectul camarazilor din celelalte armate, precum si aprecierea liderilor politici ai tarilor aliate. Am primit nenumarate felicitari pentru prestatiile impecabile ale militarilor romani in teatrele de operatii si multumiri pentru contributia nationala la eforturile NATO in misiuni angajate in zone fierbinti ale globului", a declarat ministrul Apararii Nationale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007448 (s)