News Flash:

Zi decisiva pentru Traian Basescu! Fostul presedinte afla astazi daca se redeschide dosarul in care este acuzat de uzurpare de calitati oficiale

13 Octombrie 2015
989 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu a plecat
Curtea de Apel Bucuresti a ramas in pronuntare marti in cazul plangerii revolutionarului Ion Ciochina la solutia procurorilor de a nu-l trimite in judecata pe fostul presedinte Traian Basescu, pentru uzurpare de calitati oficiale si incalcarea ordinii constitutionale.
"Eu am exercitat functia de presedinte al Romaniei numai si numai in baza deciziilor Curtii Constitutionale. Mai mult decat atat, dansul reclama faptul ca n-am tinut cont de hotararea de suspendare a Parlamentului, numai ca nu Parlamentul are rolul de a stabili cand o persoana exercita functia de presedinte al Romaniei. Daca va aduceti aminte, dupa alegeri Curtea Constitutionala valideaza alegerile, iar dupa referendumuri, Curtea Constitutionala valideaza sau invalideaza referendumul", a declarat Traian Basescu marti, la iesirea din sala de judecata.
El a adaugat ca dupa referendumul din vara anului 2012 a fost validat prin decizia CCR si precizarea expresa de reluare a activitatii de presedinte al Romaniei. "Asta-i viata, democratia", a adaugat Basescu.
Fostul presedinte a fost audiat marti, in prezenta avocatului sau, la Sectia I penala a CAB. Instanta urmeaza sa decida daca redeschide dosarul clasat de procurori PICCJ.
Ion Ciochina a depus o plangere la Parchetul General in august 2012 pentru fapte de uzurpare a unei calitati oficiale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3378 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005516 (s)