News Flash:

Zegrean: Hotararea Senatului in cazul Sova va putea fi atacata la Curtea Constitutionala

8 Aprilie 2015
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, despre hotararea pe care Senatul trebuie sa o adopte in privinta votului privindu-l pe Dan Sova, in urma deciziei cu privire la sesizarea CSM, ca aceasta va putea fi atacata la Curtea Constitutionala.
Augustin Zegrean a precizat ca nu este el abilitat sa califice hotararea Senatului, acum. "Este la latitudinea lor (a senatorilor - n.r.) si, mai mult decat atat, acea decizie va putea fi atacata la Curtea Constitutionala", a spus presedintele CC.
Intrebat daca se va tine cont de prevederile Regulamentului din acel moment sau de Regulamentul modificat ulterior, presedintele Curtii Constitutionale a raspuns: "Se aplica legea de la momentul adoptarii actului".
Despre afirmatia lui Serban Nicolae potrivit careia Curtea Constitutionala nu poate obliga Senatul sa dea o hotarare, Zegrean a declarat ca, potrivit Constitutiei Romaniei, la articolul 147, ultimul alineat se arata ca "hotararile Curtii sunt general obligatorii de la data publicarii in Monitorul Oficial".
"Nu face nicio distinctie Constitutia ca Senatul nu este supus acestei obligatii", a spus acesta.
Augustin Zegrean s-a referit si la modificarile aduse de Parlament celor doua legi de functionare, Regulamentul si Statutul. "Nu are rost sa mai discutam despre asta, au hotarat ei, ieri, asta, ca este neconstitutional si au modificat legea Statutului si, inainte, Regulamentul", a mai spus Zegrean.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006455 (s)