News Flash:

Zeci de pompieri continua evacuarea apei din case si beciuri afectate de inundatii, in judetul Hunedoara

20 Iunie 2016
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
pompier inundatii
 Peste 80 de pompieri militari continua, vineri, in judetul Hunedoara, ajutorarea populatiei din localitatile afectate de inundatiile din ultimele zile, actionand pentru evacuarea apei din curti, case si beciuri in satele Pestisu Mare, Gros, Cristur, Criscior si orasul Simeria, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara. 

"In cursul noptii de joi spre vineri doua echipaje de pompieri au intervenit in sprijinul oamenilor din Pestisu Mare si Criscior realizand evacuarea apei din case cu ajutorul motopompelor. In aceasta dimineata, peste 80 de pompieri s-au deplasat cu 16 motopompe in localitatile Pestisu Mare, Gros, Cristur, Criscior si Simeria unde executa, in continuare, misiuni de evacuare a apei si sprijin al populatiei pentru revenirea la starea de normalitate", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, maior Anemona Doda. 

Totodata, cisterna Detasamentului de pompieri din Deva, cu o capacitate de 6.000 litri, efectueaza transporturi de apa potabila in localitatile Saliste si Josani. 

Echipaje sporite de pompieri ale ISU din judetele Hunedoara, Bihor, Gorj si Alba au actionat, pe parcursul zilei de joi, pentru evacuarea apei din 11 case, 155 beciuri, 78 fantani si 47 de curti din localitatile Pestisu Mare, Criscior, Pestisu Mic, Deva, Simeria, Baita, Soimus, Carjiti si Brad. 

Peste 120 de pompieri au actionat cu 47 motopompe in localitatile afectate de viituri si scurgerile de pe versanti sau iesirea din matca a paraurilor, ei fiind sprijiniti de 46 de jandarmi, dintre care 31 de militari au venit de la Gruparea Mobila de Jandarmi Timisoara. 

ISU Hunedoara recomanda populatiei din zonele afectate de inundatii sa bea numai apa imbuteliata. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008145 (s)