News Flash:

Zeci de gospodarii inundate in judetul Suceava, un drum national si un pod de cale ferata blocate, dupa ploi

17 August 2018
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2

Zeci de gospodarii au fost inundate in urma ploilor din ultimele ore, in judetul Suceava, iar aluviunile au blocat un drum national si un pod de cale ferata, in zona localitatii Brosteni, trenul Iasi – Timisoara stationand zeci de minute, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cele mai multe curti si beciuri au fost inundate au fost in localitatea Frumosu, judetul Suceava, pompierii militari si volutari intervenind pentru evacuarea apei din 24 de gospodarii.

De asemenea, aluviunile aduse de ape au blocat DN 17 B in Brosteni si un pod de cale ferata, trenul Interregio 1765 Iasi-Timisoara fiind nevoit sa stationeze 30 de minute pana la reluarea traficului feroviar.

Conform ISU Suceava, pompierii militari au intervenit in mai multe zone din Suceava, duap ploile torentiale de joi si joi noaptea.
„Au fost afectate de inundatii municipiul Campulung Moldovenesc, orasele Brosteni si Gura Humorului si comunele Dorna Arini, Frumosu si Vatra Moldovitei. (...) In total, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 24 de curti si 6 beciuri, cele mai multe in localitatea Frumosu (16 curti si 4 beciuri). Tot in urma ploilor torentiale, DN17B, pe raza orasului Brosteni, a fost blocat timp de aproximativ o ora de aluviuni. De asemenea, in municipiul Campulung Moldovenesc, din cauza unui pod colmatat din zona garii, trenul Interregio 1765 Iasi-Timisoara a stationat aproximativ 30 de minute, timp in care lucratorii CFR au intervenit si au remediat problema”, a anuntat, vineri dimineata, purtatorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata.

Pompierii si autoritatile locale monitorizeaza zonele critice si au reluat, vineri, actiunile de evacuare a apei din subsoluri si beciuri si de decolmatare a fantanilor din zonele afectate.

Judetul Suceava s-a aflat joi sub avertizare nowcasting cod portocaliu de furtuna pentru zona de munte si zona Vatra Dornei, cu averse care au cumulat local 35-40 l/mp.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006356 (s)