News Flash:

Zeci de gospodarii au fost inundate in judetul Arad. Pompierii militari au actionat si noaptea

21 Iunie 2016
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
pompieri la inundatii
Zeci de gospodarii au fost inundate in municipiul si judetul Arad in urma ploilor abundente cazute in dupa amiaza zilei de duminica, cat si in noaptea care a urmat, fiind de asemenea doborati copaci si stalpi, pompierii militari aradeni fiind solicitati sa intervina, informeaza capitan George Plesca, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Vasile Goldis' a Judetului Arad. 
'In municipiul Arad s-a intervenit pentru evacuarea apei din 28 locuinte, 10 demisoluri si subsoluri, indepartarea a 6 arbori cazuti pe strazi si DN 7 si 2 stalpi. De asemenea s-a intervenit pentru supra-inaltarea cu saci de nisip a malurilor canalului Muresel. Una dintre interventiile cele mai dificile ale pompierilor militari a fost cea de la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, care a trebuit evacuata si mutata la Sectia Pediatrie, datorita apei care curgea siroaie din tavan. S-a intervenit si la sectia 2 a SCJU (Spitalul Municipal), unde de asemenea au fost inundate mai multe sali', a declarat presei luni capitan George Plesca. 
In prezent continua operatiunile de evacuare a apei din mai multe cartiere din municipiul Arad. 
Potrivit purtatorului de cuvant al ISUJ Arad, in orasul Chisineu Cris pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din 6 locatii. 
'In localitatea apartinatoare Nadab, canalul Dohangia a iesit din matca si a inundat aproximativ 30 de gospodarii. S-a actionat cu 2 motopompe si 6 pompieri de la Garda de Interventie nr.1 Chisineu Cris, actiunea de interventie continuand si acum, cu sprijinul Sectiei de Pompieri Sebis', a spus Plesca. 
Situatia cea mai grava este in orasul Pancota, unde s-a rupt digul canalului care traverseaza localitatea, inundand aproximativ 61 de gospodarii. 
'In urma ruperii digului canalului care traverseaza orasul Pancota au fost inundate 61 de imobile, din care 30 case de locuit si 31 subsoluri. De asemenea, au fost inundate 7 unitati comerciale, o institutie publica si 7 strazi. Aici s-a actionat toata noaptea cu 40 pompieri de la Sectia Ineu, pentru evacuarea apei din casele inundate, la ora aceasta mai fiind indundate doar 15 case si pentru astuparea bresei din dig. Operatiunile de interventie continua si acum', a mai spus Plesca. 
In vederea evaluarii situatiei, luni dimineata, la Pancota s-au deplasat membrii Comisiei Judetene pentru Situatii de Urgenta, in frunte cu prefectul Cosmin Pribac, prima masura care a fost dispusa fiind suplimentarea fortelor de interventie cu pompieri militari de la Sectia Sebis, precum si cu 20 de jandarmi din grupa locala. 
'Datorita situatiei operative inregistrate in municipiul Arad si in orasul Pancota, Detasamentul Arad si Sectia Ineu actioneaza in continuare, cu intreaga capacitate de interventie. In operatiunile de interventie care s-au desfasurat pana acum au fost implicati 8 ofiteri si 125 de subofiteri, care au actionat cu 11 motopompe, 4 autospeciale de stingere, 3 autocamioane de interventie, o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala deblocare salvare si 5 autospeciale transport personal', a adaugat capitan George Plesca, purtator de cuvant al ISUJ Arad. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009944 (s)