News Flash:

Zece firme banatene, primele candidate la marca "Made in Banat"

2 Septembrie 2014
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
Zece firme timisene din diferite domenii s-au aratat interesate sa obtina marca 'Made in Banat', care le va permite sa-si promoveze produsele in regiunea transfrontaliera.
'In acest scop, firmele au participat la cea de-a II-a editie a expozitiei 'Made in Banat', care a avut loc la Zrenjanin (Serbia), in cadrul Targului de Inovare, Cooperare si Antreprenoriat - INOCOOP 2014. Prin acest proiect, finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia, partenerii au pus la dispozitia firmelor din regiunea transfrontaliera, cu titlu gratuit, un spatiu special amenajat in care acestea si-au facut cunoscute produsele si serviciile', a declarat luni pentru AGERPRES Cosmina Mirea, manager de proiect, Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Timis. 
Firmele romanesti prezente la eveniment produc cazane, mobilier, ferestre si usi termopan, saltele si somiere, uniforme de lucru, sticla si oglinzi, dotari pentru brutarie, patiserie, cofetarie dar si flori, sau presteaza servicii in domeniul transportului de persoane sau amenajarilor peisagistice.
Firmele interesate sa obtina brandul 'Made in Banat' sunt invitate la sediul CCIA Timis, incepand cu data de 1 octombrie, pentru a lua la cunostinta procedurile, criteriile si documentatia privind acordarea marcii, in vederea depunerii dosarelor de candidatura. Dintre acestea, doar cinci vor primi gratuit, in cadrul proiectului, marca inregistrata 'Made in Banat'.
In luna august, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a finalizat procedurile de acordare a marcii 'Made in Banat', proiect finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia si derulat impreuna cu Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis (ADETIM) si Camerele Economice Regionale Pancevo, Zrenjanin si Kikinda.
'Urmarea celor patru intalniri de lucru gazduite de CCIA Timis in perioada mai - august 2014, membrii comisiei au definitivat procedurile, criteriile si documentatia privind acordarea marcii pentru fiecare produs sau serviciu din cele 14 grupe de produse si servicii, conform clasificarii internationale a produselor si serviciilor pentru inregistrarea marcilor (clasificarea de la Nisa), stabilita de Organizatia Internationala a Proprietatii Intelectuale, care trebuie indeplinite cumulativ. Neindeplinirea uneia conduce la descalificarea cererii producatorului in etapa verificarii documentatiei, fara posibilitatea intrarii in a doua etapa a verificarii si selectarii produsului sau serviciului propus pentru inregistrarea marcii', a adaugat Cosmina Mirea.
Cerintele obligatorii privind acordarea marcii 'Made in Banat' prevad, printre altele, ca producatorul sau prestatorul de servicii trebuie sa aiba sediul social sau sa-si desfasoare activitatea in regiunea transfrontaliera Romania-Serbia (Banatul romanesc si Banatul sarbesc); resursele materiale si umane utilizate trebuie sa provina din regiunea vizata de proiect, in procent de 51%, iar produsele nealimentare trebuie insotite de o declaratie de conformitate. 
Evaluarea documentatiei de calificare si a cerintelor obligatorii se va face de catre comisiile de specialitate, in Romania si respectiv Serbia. 
Procedura privind acordarea marcii a fost aprobata in unanimitate de experti si membrii comisiei mixte si oficial asumata si semnata de reprezentantii partenerilor de proiect in cadrul recentului Targ de Inovare, Cooperare si Antreprenoriat de la Zrenjanin. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006389 (s)